Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Fixa din egen Instagramvärld - men inte helt perfekt!
Jag läste ett inlägg hos Josefine som var så himla träffande. Det är så lätt att sätta upp alldeles för höga förväntningar inför semestern. Allt ska bli så mysigt och perfekt, och det är som att man glömmer att barnen inte springer omkring på små rosa, fluffiga moln och bara kramas och ler av tacksamhet hela tiden.
Istället bråkar dem, och en själv har exakt samma arbetsuppgifter som i vardagen (laga mat, tvätta kläder, plocka kläder från golvet, tjata på barn som bråkar och så vidare). Och det blir sällan av att man plötsligt börjar yoga, meditera och läsa böcker om man inte brukar göra det i vardagen.
Och i alla andras liv - i alla fall om vi utgår från sociala medier - så är allt precis sådär idylliskt som vi själva drömde om under våren. Känner ni igen det? Allt ser så härligt ut hos alla andra. Hur är det möljigt? Svaret är: Det är inte möjligt!
Ingen lever ett friktionsfritt liv i rosa fluff
Så här är det: Ingen lever ett friktionsfritt liv i rosa fluff, Ingen har ett perfekt välstädat hem med små installationer som alltid är fixade, Ingen har färska blommor i varje hörn utan att de någonsin ruttnar och behöver slängas, Ingen lever hela sitt liv i motljus. Ja men ni fattar. Det ÄR inte så för någon. 
Det ligger ofta mycket tid bakom snygga Instagrambilder
Alla influencers som har flöden med enbart snygga bilder jobbar ofta rätt hårt för att varje bild ska vara just snygg. Jag skulle vilja säga att det är ett uttryckssätt, ett sätt att vara kreativ på och inspirera. Och det gör ju faktiskt det - inspirerar. Så vi gillar ju de där härliga bilderna, eller hur? Det gäller bara att inse att det först och främst bara är en liten, liten del av deras vardag och sen... att du faktiskt kan göra precis likadant själv. Du måste bara inse att det inte behöver vara allt eller inget.
Fixa din egen Instagramvärld - men låt det få vara operfekt däremellan
Alltså: Vill du också ha det där rosa fluffet så kan du få det! Vad är det som hindrar dig från att fösa undan saker ur bild och ta den perfekta bilden? Eller från att faktiskt fixa en massa rosa fluff utan att ta en bild. Ingenting kommer någonsin att bli perfekt, men lite rosa fluff (vad det nu innebär för dig) kan alla fixa till i sin vardag. Särskilt under semestern när vi har mer tid, eller hur? Det vi måste komma ihåg dock är att det bara är små öar av fluff och att det däremellan inte kommer vara helt perfekt. Inte i någons värld. Beyonce har också PMS, blir sviken och arg och kräks när hon är magsjuk. Så även om du köper färska blommor och sätter ut i fina vaser, fixar med små fina installationer och går i en fin pyjamas istället för i en trasig gammal t-shirt så är det okej att det också är stökigt, rörigt och att barnen tjafsar. Det är så livet är. För alla! Acceptera det och försök njuta av dina små rosa fluffiga öar istället. 
Förstår ni hur jag menar?🤔
 
 
#1 - Dorotea Pettersson, Personal Planner

Spot on som vanligt. Det är svårt att få till ett flöde som alltid har det där lilla extra och detaljen som gör det hela perfekt. Det viktiga är att det speglar rätt sak. Dig och ditt företag om det är det du pysslar med. Tack!

Svar: Tack Dorotea! Ja och visst är det så... Det låter väldigt enkelt men kan ändå vara så svårt. Och framförallt att komma ihåg ;) Kram
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Malin

Tack för påminnelsen! Jag brukar felaktigt addera ihop allt som andra gör i mitt flöde och tänka att alla andra gör så många roliga grejer och hinner med så mycket.

Svar: Ja det är så lätt hänt men så dumt.. ;)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#3 - Hanna Karlsson

Tack för det här inlägget!

Svar: Varsågod Hanna :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap