Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det är bikinibilder som funkar på Instagram
God morgon! Nu när bloggskolan är slut så råkar jag visst hamna direkt i Instagram-mode😇 Följer ni @anitha_schulman  på Instagram? Har ni sett att hon har gjort en egen mini-undersökning av vad som funkar? Så här: Hon började med att lägga upp en video (en jäkligt rolig video btw.) på sin kille när han klagade sig igenom semestern. Ja men på ett charmigt och väldigt roligt sätt. Se den! Här:
Kul, eller hur? Hon fick så klart många visningar på den filmen...
 ...men "bara" 44 nya följare. Det är inte så mycket med tanke på att närmare 50,000 nya följare hade nåtts.
Sen la hon, som ett experiment, upp den här bilden...
... och fick färre visningar, men många fler följare.
Anithas slutsats:
Och jag ska erkänna att jag inte är ett dugg förvånad. Visst visste vi att snygga tjejer, bikinibilder, härliga miljöer och sånt funkar på Instagram? Men... det är ju inte Instagrams fel, eller hur? Det här är ju ingenting som har med deras algoritm att göra. Det är ju uppenbart att det är sånt här många gillar🤷🏽‍♀️ 
Sen är det så klart upp till var och en att bestämma om det är det man vill förmedla eller om man har någonting annat att säga. För min del så vill jag hellre ha färre (men ändå många så klart) följare som följer mig av andra anledningar. Till exempel för att jag ger någonting, inspirerar och får människor att må bra. Och så vill jag gärna att de som följer mig "känner" mig och tycker att mina inlägg ger så stort värde att de inte skulle avfölja mig bara för att jag delar "fel" bild en gång. Jag vill, så att säga, ha "rätt" följare, som alltså följer mig av rätt anledning. Skulle jag ha ett träningskonto så skulle jag till exempel inte bli ett dugg ledsen om såna som helst följer nakna, posiga, plutmuns-gymbilder avföljde mig. Förstår ni hur jag menar? Hur tänker ni?
PS. Alla bilder är lånade från Anitha Schulmans Instagram-konto. In och följ henne vetja så kan ni själva se hela storyn med all statistik.