Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 7 - Se till att folk känner sig hemma i din blogg
Näst sista dagen i bloggskolan nu då. Tycker ni att det har varit givande? Jag har hur mycket tips som helst, både när det gäller bloggande och när det kommer till Instagram, och jag delar gärna med mig om ni tycker att det är kul? Antingen så här, i en följetång, eller i ett enda (långt!) inlägg med alla tips samlade. Vilket föredrar ni? 
Hur som helst, nu kör vi då!
Se till att folk känner sig hemma i din blogg
Visst är det härligt och ibland till och med mysigt att komma in i bloggar som känns så där underbart inbjudande? Där man liksom känner sig hemma. Men frågan är hur man får till det? Ja, dels så har det så klart med layout och bilder att göra (men det är en annan skola) och dels så har det med tonaliteten att göra. Och vi har ju redan pratat om att det är bra att ha en inbjudande tonalitet där du faktiskt pratar med dina läsare. 
Men nu går vi vidare och tänker mer på själva innehållet, för det påverkar också så klart.
Få dina läsare att känna igen sig
Prata om sånt som dina läsare känner igen sig i och kan relatera till - antingen känslomässigt eller kanske med humor. Människan älskar sånt som hon känner igen. Och våra hjärnor fungerar dessutom så att de tror att bara för att de känner igen någonting så är det bra. Så enkla är vi 🤷🏽‍♀️
Ha återkommande teman
Ha även gärna återkommande teman och publicera de inläggen vid samma tidpunkt varje dag/ vecka/ månad. Det inger en trygghet och känsla av lojalitet när dina läsare märker att du kör något kontinuerligt. Det visar att du ger kärlek till din blogg, och det fungerar precis som i verkliga livet: Om du ger kärlek till dig själv så får du mer kärlek, och om du ger kärlek till din blogg så får du fler läsare. Enkelt egentligen. Tänk på en sak dock: Om du startar något som du kör kontinuerligt, och sen - efter utvärdering - bestämmer dig för att sluta med det, säg det till dina läsare! Tala om för de att "nu är det här sista inlägget under det här temat" så att det inte bara uteblir.
Gör en lista över dina fem favoritbloggar
Vilka bloggar läser du själv? Vilka följer du varje dag? Gör en lista över dina fem favoritbloggar som du verkligen följer och skriv sen ner allt positivt som du upplever med var och en. Gärna ur "känna sig hemma"-perspektiv. Det kan vara saker som "hon svarar alltid på mina kommentarer", "hon lämnar ofta en kommentar hos mig när jag har kommenterat hos henne", "hennes blogg har mysiga färger", "hon känns snäll och har alltid en skön ton", "hon verkar gilla alla människor", "hon verkar ha ett härligt liv" och så vidare... Och försök sen att applicera det som passar dig och din blogg. Utan att tappa dig själv☝️
Lycka till!
Det här är en serie som pågår 8 juli - 15 juli. Varje kväll kl 20,00 delar jag med mig av tips på hur man kan jobba med sitt innehåll för att få en stor blogg. Om du gillar det får du gärna länka och tipsa andra - eller så läser du bara själv. Puss!
☝️Läs gärna tidigare inlägg också:
#1 - Karin Fredriksson

Gärna mer tips! 😍 Och gärna i det här formatet. Superbra!! 👏🏼

Svar: Vad kul att höra😍
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap