Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 5 - Skapa värdefullt innehåll
Vad snabbt det går! Vi är redan inne på dag 5 i bloggskolan, och idag tänkte jag fokusera på att vi ska skapa värdefullt innehåll. Ja man kan ju tycka att allt man skriver är värdefullt innehåll men häng med så ska jag förklara.
Skapa värdefullt innehåll
Det är en sak att skriva en text och en helt annan sak att skapa värdefullt innehåll. Tänk att du, i alla fall ett par gånger i veckan, ska skapa värdefullt innehåll. Jag ska försöka beskriva skillnaden: En vanlig text kan vara en text där du beskriver din dag i någon slags dagboksform men där det inte finns så mycket mening mer än att du vill uppdatera dina följare. Det inlägget skulle inte vara intressant att läsa för någon som inte känner dig. Ett inlägg där du skapar värdefullt innehåll kan vara som det här inlägget till exempel - bloggskolan. Det spelar ingen roll vem avsändaren är eller att man inte känner mig, utan inlägget kan fungera och spridas utan kontekt, det ger ändå värde. Förstår ni skillnaden?Jag vill dock poängtera att bara för att det är värdefullt innehåll så behöver det inte vara utbildande. Det här inlägget, som jag älskar (jag har svårt för när man publicerar "naturliga" det-här-är-min-mamma-kropp-bilder och så är de ändå stylade och med bästa poserna. Det här är tvärtom så jäkla äkta. Älskar det!) är också ett inlägg som jag skulle säga har värdefullt innehåll. Det kan också delas och spridas utan kontext, eller hur?
Så... tipset är alltså att flera gånger i veckan skapa någon form av värdefullt innehåll. Fundera på vad som skulle passa just i din blogg. Lycka till!
Det här är en serie som pågår 8 juli - 15 juli. Varje kväll kl 20,00 delar jag med mig av tips på hur man kan jobba med sitt innehåll för att få en stor blogg. Om du gillar det får du gärna länka och tipsa andra - eller så läser du bara själv. Puss!
☝️Läs gärna tidigare inlägg också: