Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 4 - Våga ta tid på dig och förklara ordent
Nu har vi kommit till del fyra i bloggskolan och idag tänker jag att vi ska fokusera på att vi ska våga ta tid på oss och inte bara hasta igenom våra inlägg. Men innan vi gör det... tycker ni att bloggskolan ger någonting? Får ni aha-upplevelser eller är det mer som självklarheter? 🤔 Oavsett vilket - nu kör vi!
 
Våga ta dig på dig och förklara ordentligt
När du skriver om ett ämne, våga ta tid på dig och förklara ordentligt utan att använda för många onödiga ord. Det är bra att göra målande beskrivningar, tänk gärna "storytelling", det är däremot mindre bra att säga en sak med alltför många meningslösa ord och meningar. Förstår ni skillnaden?
Jag tycker mig ofta se (och jag gör det själv ständigt) att man säger en sak och använder alltför många ord till det, ord som inte har någon mening. Och så skriver man tre meningar när det egentligen skulle räcka med en. Det är inte det jag menar när jag säger att du ska ta tid på dig och förklara ordentligt, utan mer att du ska bygga upp storyn så att det blir spännande att läsa. Använd gärna många ord utan att upprepa dig och säga samma sak (fast på olika sätt) för mycket. Och kom ihåg att även om du har skrivit om någonting förr så är sannolikheten att dina läsare har läst det ganska liten. Tänk på det när du skriver om något som har hänt tidigare. Jag kan till exempel skriva nåt i stil med "... eftersom Mio är sjuk" men då tänker jag ju inte på alla de som inte har en aning om vad jag pratar om. Skriver jag så ,så borde jag länka till ett annat inlägg  som förklarar. Om det inte går att förklara på ett enkelt sätt i själva inlägget förstås. 
Hur som helst, hur gör man nu det här på bäst sätt då? Ja det finns så klart inget rätt och fel. Själv känner jag att jag skulle vilja bli bättre på att bygga upp historier, lära mig mer om dramturgi helt enkelt. Jag hittade ett blogginlägg här, skrivet av John Häggblom från bokförlaget Forum, som handlar om just dramaturgi. Sen ska det så klart översättas till blogginlägg.
Det här är en serie som pågår 8 juli - 15 juli. Varje kväll kl 20,00 delar jag med mig av tips på hur man kan jobba med sitt innehåll för att få en stor blogg. Om du gillar det får du gärna länka och tipsa andra - eller så läser du bara själv. Puss!