Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 2 - Våga vara hela dig själv
Ok, nu kommer vi till del 2 av bloggskolan. Skolan som handlar mer om hur vi borde kommunicera än om vilken design vi ska ha och hur vi ska kommentera i andras bloggar. Målet med bloggskolan är förstås att ni ska kunna få en stor blogg. Är ni med?
Jag har lånat bilder från följande bloggar: Angelica LagergrenJessica LagergrenAtt leva sin drömJennifer SandströmLinda Hörnfeldt  och Bossbloggen
 
Våga visa hela dig själv
Våga vara mycket av dig själv! Vem är du? Vad har du för egenheter? Överdriv gärna dina egenheger och visa vem du är så att folk kommer ihåg dig. Alla människor är intressanta på något sätt, det gäller bara att du vågar plocka fram den sidan. Fråga vänner och bekanta om vad de tycker utmärker dig om du inte själv kan sätta ord på det. Det är roligare, och mer intressant, att följa en person som har stark personlighet och som faktiskt visar den. Det behöver inte innebära att man skriker högst eller att man har kontroversiella åsikter, det är inte så jag menar, utan mer bara att du helt enkelt ska vara dig själv. Tänk efter... Hur funkar det i verkliga livet? Visst är det oftast mer intressant att lyssna på en person som vågar uttrycka sig? Som har nåt speciellt eller som gör nåt speciellt. Det handlar om att du ska våga vara hela dig själv.
Det här låter kanske flummigt men det är det inte. Det är så lätt att börja snegla på andra och sen försöka anpassa sig och skapa en lika bra blogg som dem genom att göra någorlunda likadant. Men det är inte säkert att det passar dig i längden. För det är ju inte du. Lyft blicken istället och gå ifrån bloggen (rent tankemässigt) en stund och fundera på vem du är i verkliga livet. Vad hos dig är det som gör att du är du? Det kan låta som en enkel sak att vara sig själv, men det är absolut inte en självklarhet för alla. Speciellt inte när vi ska "publicera oss själva". Vi blir så otroligt påverkade från så många håll att det är lätt att gå vilse. Mitt tips, om du har gått vilse, är att du tar hjälp av någon som känner dig riktigt väl. Be hen att beskriva dig med ett par meningar, som om det vore till en kontaktannons för att söka nya vänner. Är du snabb? Noggrann? Personlig? Öppen? Stängd? Modeintresserad? Har dåligt tålamod? Bra tålamod? Är duktig på att skriva? Rolig? Bullmamma? Bullpappa? Ta reda på vem du är helt enkelt och se till att vara så mycket du som möjligt i bloggen. OBS! Det behöver inte innebära att du ska dela med dig av hela dig själv och allt du gör - välj ut den lilla del, eller de delar, som du känner för att dela med dig av. Bara det är du!
Lycka till!
Det här är en serie som pågår 8 juli - 15 juli. Varje kväll kl 20,00 delar jag med mig av tips på hur man kan jobba med sitt innehåll för att få en stor blogg. Om du gillar det får du gärna länka och tipsa andra - eller så läser du bara själv. Puss!
☝️Läs gärna gårdagens inlägg också: "Välj ut en sak från din dag och gör något stort av det" 
#1 - Kicki Ekonomisk PT

Intressant aspekt tycker jag. Så lätt att se på andra precis som du säger. Själv är jag GRÖN(färgen) & passionerad islandshästryttare men nu ska jag fundera över mina övriga egenskaper. Det där som finns inuti. Hur det skiljer mig ifrån det yttre. Känns som om det blir en lång natt ;) Tror jag går på ditt råd och frågar mina nära. Väntar med spänning på morgondagens tips! Ha en fin semesterdag!
En fråga från mig, tycker du att man ska/behöver/måste blogga varje dag? Är det en förutsättning för att skapa en stort blogg. Du behöver inte svara idag men det vore kul att höra din syn på det.

Svar: Hmm.... det beror på vad det är för blogg men jag skulle säga minst 5-7 inlägg i veckan om man har någon slags ”följetongsblogg” 😊
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Evelina

Tack för ännu ett bra inlägg....Följer serien med spänning =)

Svar: Vad roligt! Varsågod😊
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#3 - Malin Lundskog

Så himla härligt! Gjorde just en uppgift i en skrivskola, där jag skulle skriva min självbiografi. Kom på så himla många grejer med mig själv som jag har glömt, gömt eller struntat i. Spännande!! Funderar på hur jag ska få in det på ett kul sätta bloggen!

Svar: Åh vad spännande!! Hur kom du på det? Var det några speciella frågor som ställdes? 😊
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#4 - Cillaingeborg

Så att vara spretig med flera ämnen är egentligen okej om det speglar mig? 😉 Jag behöver inte välja en inriktning när jag har fler intressen och områden jag vill resonera kring I bloggen? 😉 Tack för grymt bra skola!

Svar: Varsågod! Vad kul att du tycker det :) Det är absolut ok, men ännu bättre är det kanske om du plockar ut ett par saker och fokuserar på det... Du behöver ju inte dela med dig av alla sidor av dig och dina intressen. Jag skulle välja mellan ett och fyra stycken :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap