Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

3 bra poddar att lyssna på
God morgon! Det var något knas med min blogg igår... så himla konstigt att inte kunna göra ens någon slags uppdatering. Hur som helst, nu är vi själva här. Min kusin med familj (inklusive den gosigaste lilla unge ni kan tänka er) har åkt hem så nu har vi en vecka då vi ska vara själva här. Igår när de hade åkt la jag mig i soffan ute på terrassen och lyssnade på poddar och jag tänker att jag ska tipsa er om några bra poddar som ni borde lyssna på:
Framgångspodden avsnitt 192 - med Christer Olsson 
Jag brukar oftast inspireras av tjejer och kvinnor men gillade verkligen det här avsnittet med Christer Olsson. Han är en stor föreläsare men jag har varken hört talas om honom tidigare eller känner igen honom. Gör ni? Hur som helst, där jag har i alla fall missat något. Han är nämligen himla smart och säger så självklara saker. Han pratar bland annat om att vi har så mycket mer i oss än vad vi tror, att bästa sättet att bli lycklig på är att hjälpa andra eller att ge andra människor gåvan att hjälpa dig (eftersom vi har ett behov av att vara behövda) och att vi ska välja att medvetet se positivt på när vi till exempel kommer hem från jobbet och det första vi ser är en hög med barnskor i hallen. (En vacker dag kommer vi längta tillbaka till den där högen). Han menar att vi själva kan välja hur vi ska reagera på saker som händer oss. Och det håller jag med om såå mycket. 
Ett väldigt bra och peppigt avsnitt som jag verkligen tycker att ni ska lyssna på! Här om ni har iPhone. (Tyvärr är det något fel på det avsnitt som ligger uppe på Acast så där går det inte att lyssna just nu, men ni kan även lyssna på Spotify om ni har android).
 
Fredagspodden har kommit tillbaka!
Jag vet att många (inklusive jag) tycker att Fredagspodden, som ju la ner och blev någonting annat ett tag, har blivit sämre på senare år. Jag tycker att försämringen ligger i att Hannah och Amanda inte längre delar med sig på samma sätt. Det som förut var förväntansfullt, pirrigt, lyckligt och så vidare har på senare år känts som blassé för dem. Som alla resor de har gjort när de har startat nya företag, anställt personal, köpt salonger etc... Under senaste åren har sånt nämnts med en mening: "Vi har köpt en salong". Förut, när Fredagspodden startade så fick vi liksom vara med på hela resan och känna deras känslor och förväntan. Och då hängde man liksom med på tåget på ett annat sätt. Förstår ni hur jag menar? 
Hur som helst, efter att de gick tillbaka till Fredagspodden-konceptet så tycker jag att de har blivit mycket bättre än de har varit på länge. Det är fortfarande inte som i början, men de bjussar mer än de har gjort på länge. Så om du har älskat Fredagspodden men sen har tröttnat, ge den gärna en chans nu. Den har blivit liite mer som den var i början. Här kan ni lyssna!
The Influencer podcast
Om ni, som jag, älskar att inspireras av andra så kanske ni har lyssnat på Lindas "We are influencers"? Jag har lyssnat på alla avsnitt så många gånger att jag nu inte kan lyssna mer. Men istället har jag börjat lyssna på en amerikansk influencer-podcast, nämligen "The Influencer podcast" med Julie Solomon. Det är väldigt intressant att få tankar, åsikter och framförallt tips kring influencerbranschen från USA. Vissa är 100 % appliceringsbara här i Sverige och andra inte, men det är helt klart inspirerande. Här kan ni lyssna.
Hoppas att ni gillar de lika mycket som jag! 
#1 - Clara

Kanske får ge fredagspodden en chans till då. Saknar verkligen den där peppen som de kunde ge tidigare! Och tack för podd-tips med the influencer podcast!

Svar: Ja testa! Varsågod :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#2 - Mösstanten

Tack för tipsen! Har lyssnat på den svenska influencerpodden någon gång. Provar kanske den amerikanska. Kan vara kul.

Svar: Ja gör det! Det är nåt helt annat och vissa saker är inte alls relevanta här medan andra är :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

#3 - Linda

Nu handlade ju inlägget om poddar, men vill ändå tipsa om Christer Olssons bok ”vart är du på väg - och vill du dit?” Fick den av en vän, en tid i livet då jag verkligen behövde den. Nu har jag bestämt mig för att läsa om den. Mycket matnyttigt.

Svar: Åh vad roligt! Så den är bra alltså! Den ska jag köpa :) Jag försökte hitta Christer Olsson bland ljudböcker men det verkar inte finnas tyvärr...
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap