Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vegetariska biffar
Igår tog jag tag i mig själv och testade äntligen att göra de där vegobiffarna som jag har funderat på att göra så länge. Med inspiration från min enda inspirationskälla när det kommer till matlagning förstås: Tuvessonskan. Och jag gjorde det som man tänker att man ska göra när man gör vegobiffar: Slängde ihop det jag hade. Kände mig som ett proffs✌️
Det här "slängde" jag (ängsligt) i:
2 jättestora sötpotatisar
2 mellanstora potatisar
1 gul lök
1 konservburk med kikärtor
4 mellanstora morötter
1 ägg
4 msk. ströbröd
2 msk. dijonsenap
3 msk. jordnötssmör
Jag grovrev rotfrukterna och tog sen stavmixern och malde en liten stund. Det blev halvt smetigt och lite halvt rivet, förstår ni hur jag menar?
Sen satte jag in det i kylen i en kvart, och så var det bara att börja göra biffar. Vissa av dem panerade jag i sesamfrön, men eftersom det tog slut och det blev väldigt många biffar så körde jag de flesta utan.
Sen var det dags att steka dem. Jag steker gärna i smör.
Det här är, som ni vet, ett ganska sällsynt inlägg i min blogg. Det har inte hänt särskilt ofta och lär kanske inte hända så frekvent, men ibland chockar jag minsann.
Tack till Tuvessonskan som med fast hand leder mig i den vegetariska vardagsmatlagningen. Nix, jag är inte vegetarian, och planerar inte heller att bli det, men jag älskar vegetarisk mat ute och vill gärna lära mig att göra det själv. 
#1 - Nina - Min Klockaregård

Vegobiffar står på min to-try-list. Aldrig testat...

Svar: Testa! När man väl har gjort det en gång så förstår man liksom hur "smeten" blir och då är det lättare att freestylea nästa gång! :)
Alexandra