Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Varför dricker jag inte alkohol?
Det var någon som ställde frågan om varför jag inte dricker alkohol. Bra fråga. Jag undrar också alltid varför de som inte dricker alkohol inte gör det, även om jag VET att det inte är något onormalt eller något som man ens ska behöva svara på om man inte vill. Men det ÄR ju fortfarande så att det är vanligare att folk dricker än inte.
Men vet ni vad? Jag dricker absolut alkohol! Jag älskar att dricka när det är fest, då dricker jag gärna bubbel eller vitt vin.
Jag letade igenom mina bilder på Facebook och ser att jag många gånger har ett glas bubbel i handen. Här är nog enda gången som jag sitter med en drink. Den här sommaren alltså... jag minns den väldigt väl. Jag och Maria hade sååå himla kul och det var mycket fest och mycket kul. Jag har inte alls samma tempo idag, men det var verkligen superkul då.
På vintern kan jag ta ett och annat glas rött vin också, men jag är ingen hemmadrickare. Jag tycker att det är godare att dricka läsk, vatten, juice, whatever om jag bara sitter hemma, men tycker att det är svinkul och festligt att dricka bubbel när det vankas fest. 
Det här var när jag och Anni kom första dagen till Gotland när vi var där under Almedalsveckan för några år sen. Vi firade så klart med bubbel.
Jag har inga regler kring hur och när jag dricker, utan det kommer av sig själv - jag dricker helt enkelt när det är fest, annars har jag inget sug. Så det där med att inte dricka när det är julafton är alltså ingen uppoffring för mig, och visst hade jag kunnat ta ett glas bubbel tillsammans med Tina igår när vi var i Båstad, men ofta kan jag prioritera att vara pigg i kroppen och kunna träna dagen efter istället, om det ändå inte är fest. Och eftersom Tina inte heller är något större fan av att dricka för drickandes skull så höll vi oss till vatten och Pepsi. Inte för att det kändes bättre utan bara för att vi inte kände för alkohol. Så det där är alltså ingen stor fråga för mig.
Hur är ni med alkohol? Dricker ni ofta ett glas vin hemma i soffan framför tv'n? Eller hellre på fest? Jag tror att jag är rätt ovanlig i mitt drickande, är det inte så? 
#1 - Lars

Alexandra. Jag dricker inte alkohol. Det får för stora negativa konsekvenser för mig och min omgivning. Jag tycker inte ditt drickande är ovanligt. Skönt att kunna dricka till fest

Svar: Det är väl smart då, om det bara förstör :)
Alexandra

#2 - Lillian

Nja, jag dricker nog lite som du. Oftast knappt något alls under vintern. På sommaren kan det vara gott att dricka lite bubblor på en solvarm altan.

Svar: Ja visst är det gott! :)
Alexandra

#3 - JUNITJEJ

Att man ens ska behöva frågan. Jag beundrar de som inte dricker alkohol!

Svar: :)
Alexandra

#4 - EN MÖLNBOBOS LIV

Jag dricker aldrig hemma (sambon dricker alkoholfri öl). Jag får vin lite nu och då av kollegor men det blir liksom alltid dåligt. Har en flaska gin som jag fick när jag var gravid med min minsta (han blir 5 nu), den är inte ens öppnad. Nej jag dricker bara om det är typ kick-off/AW eller vi är iväg med jobbet alt jag är ute och äter middag (men tar oftast hellre cola zero då).

Svar: Som jag typ då alltså! Kul att det finns fler ;)
Alexandra

#5 - Carro

Jag dricker aldrig, varken hemma eller på fest. Jag vet inte riktgt varför, det har bara blivit så. Jag drack aldrig i tonåren och så har det bara fortsatt. Jag kände aldrig något sug i att dricka mig full och har aldrig varit full. Jag har smakat på olika drinkar men tycker allt smakar skit. Folk tycker det är superkonstigt att jag alltid är nykter, DET tycker jag är superkonstigt:p

Svar: Haha... ja det är det kanske ;)
Alexandra