Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Träningsmål 2018
Har ni några träningsmål för 2018? Om inte så har jag ett förslag! Förr var jag typen som ofta "började om", som tänkte att nu jäklar ska jag köra igång med den här typen av träning och köra X antal gånger i veckan. Och så körde jag hårt, gick liksom all in för att sen efter ett tag tappa lusten. Det kunde räcka med en förkylning eller nåt annat slags avbrott, så var jag av banan. Och då är det så otroligt svårt att hoppa på tåget igen, eftersom man måste börja om från början. 
Så istället för att köra all in, börja om, testa nya träningsformer och så vidare så bestämde jag mig en dag för att "Jag är en person som tränar!" Punkt! 
Och om jag är en person som tränar så är det okej att få svackor ibland, det är okej att vabba, att vara sjuk, att inte kunna träna för att jag är bortrest och så vidare. Så är ju livet! Det är precis som med allt annat, ibland tvingas man prioritera bort saker av olika anledningar. Och ibland är man mer motiverad än annars. Det TILLHÖR!
Tidigt i höstas hade jag en liten svacka i styrketräningen, det är aldrig kul när man är svagare än man brukar men så samtidigt så visste jag ju vad det berodde på: Jag hade tränat mindre. Och det har jag ju bestämt mig för att acceptera. Det är ju som sagt okej att vara mindre motiverad ibland, jag är ändå en person som tränar.
Och nu är det SVINKUL igen eftersom jag lyfter tyngre och tyngre för varje gång jag går till gymmet, och det ÄVEN om jag inte är lika stark som i våras. Jag blir liksom ändå glad av själva progressionen. Och den kommer ALLTID när man har haft en svacka om man bara fortsätter. Så det är det det handlar om. Man måste fortsätta trots att det går trögt, trots att man har en motivationssvacka.
Och när du har en motivationssvacka så försök att inte värdera vikterna du lyfter eller kilometerna du springer utan bara GÖR det... Inte lika ofta kanske, men nån gång då och då eftersom du "är en person som tränar". Snart kommer nämligen motivationen tillbaka, det lovar jag. Och då är det himla skönt att du inte la av helt. Det är svårare att hitta motivationen när du är på noll än om du nånstans lite, lite grann har hållit uppe träningen. Bara pyttelite i alla fall.
Så bestäm dig för att 2018 är året då du ska bli en person som tränar. Inte "Nu jäklar så kör jag" utan mer att du bara är en tränande person som har hela livet på dig att träna. Som inte blir stressad av att en förkylning pausar träningen, för du kan ju bara fortsätta sen, det är lugnt. Eller hur? Förstår ni hur jag menar? 
Har ni några träningsmål för 2018?
#1 - Mirja

Jag har som mål att få till tre pass i veckan, varje vecka. Helst ett pulshöjande pass, ett styrkepass och ett yogapass. Men blir det av någon anledning någon annan fördelning så är det också helt ok! Kontinuitet blir ledordet 2018!

Svar: Kontinuitet är superbra! Det pratar vi alltid om till våra kunder :) Det funkar i de flesta sammanhang tror jag!
Alexandra

#2 - Linda

Huvudet på spiken! Jag ska bli bättre på att träna, men tänker inte gräma mig om jag inte får till allt jag tänkt från början, utan mer all träning som görs är bra! Mer pepp!

Svar: Ja precis!! Heja :)
Alexandra

#3 - Hanna Karlsson

Vilket bra och peppande inlägg!

Svar: Vad kul att du tycker det! Tack :)
Alexandra

#4 - Jennie

Har läst om ditt råd att se sig som en tränande person hos dig tidigare; och det är så himla bra! Blir det lite lite under någon period är det inte hela världen, samtidigt är det så gött att fylla träningsarenan med bokningar, det gör mig så pepp.

Svar: Vad bra! Ja visst blir man peppad av det :)
Alexandra