Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så blir vi nyförälskade igen
Ni vet ju att jag håller på och läser på om hjärnan, inför en föreläsning som jag ska ha om neurokommunikation, eller hur? Lite ironiskt att jag satt på barnneurologen (där fokus ju är hjärnan) och läste på faktiskt. För det gjorde jag medan Mio låg och sov på dagarna. Han sov väldigt mycket så jag hann läsa en hel del. Och det är ju så intressant! Jag har svårt att stoppa vid det som jag behöver till utbildningen och "råkar" liksom hamna på sidospår hela tiden. Fast fortfarande om hjärnan.
 
Just nu läser jag den här boken av Erik Modig. Sååå intressant! Snart kan jag allt om hjärnan. Ja inte på hjärnforskarnivå men på amatörnivå. Ja ni fattar!
Det som jag behöver läsa på är hur vi borde kommunicera med utgångspunkt från hur hjärnan fungerar men det finns ju så mycket annat som också är intressant. Hjärnan (och kroppen) är komplex!
Hur som helst - jag har facit på hur man enklast blir nyförälskad igen i en gammal relation. Vill ni veta? Klart ni vill :)
Om man får extra mycket uppmärksamhet (ja det är det enda som behövs) av sin partner så ökar dopamin-mängden i hjärnan. Och dopamin är det där hormonet som utsöndras i belöningscentret. Så på så sätt så känner vi oss mer nyförälskade igen. Fiffigt va?! Så enkelt ju.
Jag tror verkligen på det här. Visst älskar man folk som är närvarande, omtänksamma eller uppvaktande på något sätt! Även vänner ju, eller hur?
Eller djur. Det finns ingen som är så tillgiven och närvarande som Bruno.
 
#1 - HELENE

En fråga från en nytillkommen läsare.

Är du separerad? För barnens pappa nämns bara ibland men är inte med mycket i inläggen?

Tack för en intressant blogg! Gillar bloggare som gör inlägg ofta

Svar: Hej Helene!Tack så mycket!
Ja vi är separerade sen sju år tillbaka, men har bra kontakt och mycket samarbete kring barnen.
Alexandra