Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Jag älskar mörkret och myset på vintern
God morgon i mörkret! Jag vet att ni är många som hatar när det är mörkt och kallt, och jag ska villigt erkänna att jag inte är något stort fan av att vara ute i blåst och minusgrader, jag HATAR att frysa. MEN... jag måste ändå säga att jag under de senaste åren faktiskt har börjat älska höst, vinter och mörker. Det är ju jättemysigt att vara hemma och tända ljus, pyssla, se på film och serier... mysa runt liksom. Visst är sommaren härlig - jag älskar sommaren - men det är ändå något visst med att vara hemma och tända ljus och mysa omkring på kvällarna.
Igår när jag kom hem så frågade jag barnen om vi inte skulle ha myskväll eftersom det ändå var "fredag"... kind of. Vi har ju röd dag på Mama Said idag ;) Och de båda två sa "Jaaaa, vad mysigt!" De blir alltid lika glada när vi har myskväll, även om det sker typ varje fredag och lördag. På vinterhalvåret.
Det är ett visst pirr som uppstår när man kommer hem och slänger av sig kläderna och bara har ett mål: hänga i soffan hela kvällen. Det är så mysigt och så välbehövligt efter en supersocial jobbvecka. Ha ha, har jag blivit gammal? Nää, jag kan ju njuta av en AW också, med massa bubbel, men oftast tycker jag att vi har det som bäst när vi hänger hemma i soffan en fredagkväll. Det är så mysigt.
Och så tänder vi ljus i hela lägenheten. Jag köper ett stort paket stearinljus varannan vecka tror jag. Och på tal om det - stearinljus, såna där långa, ger så himla mycket mer mys än värmeljus.
Det mysigaste jag vet är att åka skidor en hel dag och sen, med brännande trötta ben, sitta framför en brasa och värma sig. Älskar spraket och lukten av eld.
Tycker ni inte att det är liiite mysigt ändå med mörker? Eller är det bara ångest?
#1 - Inne hos Ina

Jag älskar också vinter, kyla och mörker. Njuter alltid den här tiden på året när resten av världen mest verkar deppa ihop.

Svar: Skönt ändå att kunna uppskatta när det är mörkt och kallt, eller hur! :)
Alexandra

#2 - Fröken F

Förstår precis vad du menar. Jag förstår även tjusningen med en höst eller vinterkväll ute. Men tyvärr tycker jag att bristen på energi drar ner den här tiden på året. Jag blir så trött att jag knappt kommer ur sängen vissa dagar. Förmodligen borde jag äta mer D-vitamin.
Men kul att någon uppskattar mörkret i alla fall :-)

Svar: Ja men det känner jag igen. Jag blir också tröttare, men D-vitamin är ju jätteviktigt! Ta det så kommer du säkert bli lite piggare i alla fall :)
Alexandra

#3 - Lars

Hejsan ja jag är ju inte någon bra representant för Svenska vintern. Men iallafall så älskar jag levande ljus. Ger mig ro och ett visst lugn. Jag täner ofta ljus här i Thailand också. Det är mörkt från 18 till 06 så ca halva dygnet

Svar: Ja där är det ju mörkt ändå :)
Alexandra