Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Idag börjar han spela fotboll igen ♡
Efter stressfrakturen, som uppstod i maj i år (!) så är han äntligen på g för fotboll igen. Vem kunde väl ana att en stressfraktur skulle vara så komplicerad och långdragen?
TUR att vi inte visste det när det hände. Och på tal om det... jag kommer ihåg när det hände. Hur han för varje dag som gick fick ondare och ondare. Skrek-grät ibland på kvällar, nätter och morgnar och ville till slut inte ens stötta på benet.
Den vanliga röntgen visade ingenting så det tog flera veckor innan vi till slut, genom magnetröntgen, fick veta att det var en stressfraktur. Mitt lilla hjärta. Han är smärttålig så jag visste att det var nåt som inte stod rätt till. Han fick följa med till jobbet under flera veckor eftersom han inte kunde gå och eftersom de inte hittade något fel. Men så till slut så fick vi veta... det var en stressfraktur. Så han fick hoppa på kryckor hela sommaren...
... och sen börja med sjukgymnastik. 
Det är tydligen VÄLDIGT viktigt att man tar det försiktigt i början, för annars börjar det om från början igen och det vill vi INTE. Men nu har han tränat upp sig igen och kan äntligen börja med sin älskade fotboll. Som vi har saknat den. (Även om jag inte har saknat körningarna fram och tillbaka...)
 
#1 - Nina - Min Klockaregård

Skönt att det är över! Kan du berätta mer? Vad är en stressfraktur och hur yttrar den sig? Kan värken likna växtvärk? Min kille har också ont i benet. Från och till, men det verkar göra riktigt ont ibland...

Svar: Ja så klart jag kan det :)Det liknade växtvärk till en början men det satt på en mer specifik plats (inte i hela benet) och gjorde alltså bara ont i ena benet, aldrig i andra. Han klagade över att han hade ont i vaden men frakturen satt på framsidan.
Ibland hade han PANIKont och bara skrek, och han hade alltid mer eller mindre ont . Det blev sämre och sämre med tiden eftersom han gick (haltade) på benet. Det var först när han fick kryckor som det vände.
En stressfraktur är ett benbrott som inte kommer från en specifik skada utan som tar tid på sig pga. överbelastning. De förklarade för mig att det är som att vika ett metallrör fram och tillbaka dag ut och dag in tills det bryts av. Det är ofta elitidrottare som får det. Det kluriga är att det inte alltid kan synas direkt på en vanlig röntgen, så då krävs det magnetröntgen, eller att man väntar några veckor till och gör vanlig röntgen igen. Hoppas verkligen att din kille inte har det... Det är tydligen vanligt att det återkommer om man väl har haft det en gång. Har han ont varje dag så hade jag gått till läkaren direkt! Växtvärk på en sida har man inte varje dag...
Alexandra

#2 - Nina

Tack för svar! Colin har haft ont i perioder på ungefär det där sättet. Vi har fått till oss att växtvärk oftast (alltid enligt någon) kommer på natten och det är inte då Colin har haft ont, utan på dagarna. Däremot så har han också perioder när han inte klagar på detta alls.
Men fint med lite mer info. Känns som om något man inte ska gå och dra på...

Svar: Nej det är bara dumt! Börja med vårdcentralen! :)
Alexandra

#3 - Finurliga fröken

Stackare! Men vilka starka barn du har! Antar att dom fått det från sin mamma. Och så roligt att han äntligen är igång igen.

Svar: Ja det är sååå kul faktiskt!! :)
Alexandra

#4 - Jenny

Härligt att han är tillbaka!!

Svar: Jaaaa! Så himla härligt!! :)
Alexandra