Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hur når man sin dröm?
Jag pratade med en kompis häromdagen om en grej som hon har drömt om att göra i flera år och som hon fortfarande drömmer om. Och jag tycker verkligen att hon ska satsa på det där och frågar ibland hur det går.
- Hur går det med det där nu då? Ska du inte köra all in och verkligen satsa på det nu när det är nytt år? Du borde göra det, du är ju grym på att xxx!
- Jo men det är bara det att... bla bla bla...
- Ja fast det där är ju bara en oviktig detalj som du inte alls är beroende av för att komma igång. 
- Ja, jo jag vet, men jag måste också... bla bla bla...
- Ja men det kan jag hjälpa dig med. Jag gör det nu direkt...
Förstår ni vad jag menar? Känner ni igen det? Varför fokuserar vi på det negativa när vi vill göra något som vi verkligen drömmer om?
Om det nu finns (som i det här fallet) många riktigt bra argument för varför hon skulle köra, varför fokuserar hon på de små detaljerna som är små, små minihinder som bara är att ta ett kliv över?
Det här är en väldigt bra vän till mig och hon är långt ifrån negativ, det är bara så här vi funkar om vi inte tänker oss för. Jag gör precis likadant! Och jag tror att vi alla har det i oss.
Men jag har också en riktig jäkla "Jag-kommer-klara-det-om-jag-verkligen-vill"-ådra.
Jag vet att om jag vill bli framgångsrik som personlig tränare så kan jag bli det, om jag vill bli ännu mer framgångsrik med Mama Said  så kan jag bli det, om jag vill bli framgångsrik som influencer kan jag bli det, om jag vill bli framgångsrik som författare eller föreläsare kan jag bli det. 
Det handlar om VILJA och att göra val. Eller att välja bort rättare sagt. För om jag vill bli framgångsrik inom någonting på riktigt så måste jag verkligen satsa på det och gå all in. Och då funkar det kanske inte att ha för många grejer vid sidan om. Man måste eventutellt försaka någonting. 
Men om jag nu vill lyckas med någonting - hur sjutton ska jag göra då?
Vårt största hinder är i de allra flesta fall att vi ser hindren istället för möjligheter. Om du drömmer om någonting - dröm om det positiva som kommer att hända när du har lyckats. Dröm om hur härligt ditt liv är när du gör sånt som du vill göra. Dröm om hur du känner dig när du har nått ditt mål.
Dröm om det som är bra helt enkelt och låt de där småhindren dyka upp först när du sätter dig och gör en affärsplan eller vad det nu är du ska göra. Du kommer att ha tid till att fundera över hindren i alla fall, tro mig. Det är oftast inte där problemet ligger - att vi inte ser vad som skulle kunna stoppa oss, utan tvärtom.
Så... det första och enklaste steget - som kan appliceras på de flesta av oss - för att lyckas nå våra drömmar är att DRÖMMA POSITIVT! 
 
#1 - Kristin

Hej! Vilken underbart fin blogg du har, in på min och följ mig på bloglovin och instagram så gör jag detsamma hos dig! :)

Ha en fin söndagskväll!

Svar: Tack detsamma. Ska kolla in din blogg 😘
Alexandra

#2 - Frugan E

Himla bra inlägg! Känner själv att det är precis sådär jag gör. Tror det är rädslan att misslyckas som gör att jag hittar ursäkter, oavsett hur löjliga de än må vara, för att inte satsa till hundra.

Svar: Ja jag håller med! Gör också så själv, men brukar ändå försöka uppmärksamma det :9
Alexandra

#3 - Malin

Jag fastnar ofta pga. att en förändring kommer påverka någon eller några i min närhet och att jag tror att förändringen kommer bli jobbig för dem och därför låter bli. Jag tränar på att prioritera mig själv men det är så svårt!

Svar: Ja det är jättesvårt, men ändå det allra viktigaste... 😘
Alexandra