Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

"Hur hinner du med allt?"
God morgon kära vänner! Vet ni vad den vanligaste frågan är som jag får från random människor? Nä hur ska ni kunna veta det... Men det är i alla fall "Hur hinner du med allt?" Och mitt svar är "Det gör jag inte!" Haha... jo men det gör jag ju, uppenbarligen. 
Jag tror att det handlar om att välja bort vissa saker, och det är det jag gör. Jag är inte ute och dricker särskilt ofta även om jag tycker att det är svinkul när jag väl gör det. Alltså riktigt kul. Jag älskar att gå ut och dricka bubbel när jag är på g, men tycker också att det tar mycket tid och kraft. Det tar tid från träningen, och man blir så klart tröttare när man sover mindre. Så där har jag tjänat in ganska mycket varje helg som jag inte är bakis. Nu är det i och för sig ingen uppoffring jag gör, det bara blir så.
Sen är det morgnarna... jag är en morgonpigg person som oftast sitter flera timmar både lördag och söndag morgon och skriver blogginlägg, kanske lär mig ett nytt videoredigeringsprogram, läser på inför en föreläsning eller liknande.
Jag jobbar nästan aldrig med det "vanliga" jobbet på helgerna, men det händer som sagt att jag läser på inför nåt eller lär mig ett nytt program. Och så målar jag naglarna.
Med det här nagellacket. I alla fall just idag. Jag har alltid underlack, färg och överlack.
Men där har vi det i alla fall... mina helgmorgnar är ju nästan en hel arbetsdag extra om jag nu sitter tre timmar på lördagen och tre timmar på söndagen. 
Och så har jag PT-dag på fredagar, det vill säga en hel dag då jag jobbar som personlig tränare och då är jag alltså inte på kontoret.
Och sen har vi barnen då, de är ju stora nu vilket innebär att de till exempel sover på helgmorgnarna så att jag då har den tiden helt för mig själv, och sen hänger de ju inte med mig hela tiden när vi är här hemma. De gör ju egna saker också. Just det... det är den här lille killen också - Bruno - men honom hjälps vi åt med. Jag går ut med honom var tredje gång.
Visst har jag många saker för mig, men jag gillar väl det antar. Annars hade jag gjort annorlunda. 
#1 - Lars

Ja just det. Du prioriterar smart klart att du hinner med. Du är ett energiknippe Alexandra

Svar: Tack snälla Lars! :)
Alexandra

#2 - Ellie

Visst är det så! Jag känner att man lätt blir lite av en outsider, iaf i min ålder när en del av livet forttfarande innebär att vara ute med vänner och festa. På riktigt föredrar jag att jobba med mina projekt en fredagskväll än att vara ute på en bar, haha. Jag träffar mina närmasta vänner då och då på fika eller så, men annars innebär mitt liv just nu mycket jobb och att lära mig saker, som kan ta lång tid. Men det är väl så som du säger, man gör väl det för att man gillar det :)

Svar: Hur gammal är du? Och vad gör du? 😊
Alexandra

#3 - Dorotea Pettersson, Personal Planner

Jaa! Morgnarna är helt klart magiska. Huset för sig själv, massor med kreativitet men kanske inte alltid lika mycket energi. På helgerna sover jag gärna lite längre men jag går fortfarande upp tidigare än alla andra. Produktiviteten sitter kvar för resten av dagen när man använder morgnarna en vardag.

Svar: Ja visst gör den! Jag har jättesvårt att komma igång med dagen om jag bara slänger mig i soffan när jag vaknar :)
Alexandra

#4 - Malin

Gick du upp före barnen när de var yngre också? Jag vaknar före barnen (4 och 7 år) ibland, men då är det såå skönt att ligga kvar under täcket och vakna i lugn och ro. Inte speciellt effektivt om man ska hinna med så mycket som möjligt. :-) Men jag behöver ladda för dagarna med dessa energiknippen till barn är intensiva. När jag lägger barnen på kvällen tänker jag på massa grejer jag vill göra när de somnat. Sen när det väl händer är jag själv så trött så max hälften av allt jag tänkt göra blir gjort.

Svar: Ja ibland... jag är ju morgonpigg, fast när Mio, min äldsta, var riktigt liten så gick jag INTE upp före honom. Han vaknade vid fem eller sex... Det där på kvällarna känner jag igen. Jag har gett upp att jag ska orka göra saker när barnen har somnat och satsar hellre på morgnarna :)
Alexandra

#5 - Linda

Känner igen mig, får också ofta den frågan hur jag hinner med. Tänker att det handlar om prioriteringar till viss del och vilka val man gör. Jag ser tex väldigt lite på tv, dör tror jag många snittar några timmar per kväll. Där får jag annat gjort. Sen är jag väldigt seg på eftermiddagen, jag ör som mest effektiv på morgonen, det som inte är gjort innan kl 14:00 blir inte alltid av ;)

Svar: Där är jag lik dig!! Tittar aldrig på TV och får också gjort som mest på förmiddagen! :)
Alexandra