Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

God morgon 2018 års första arbetsdag
Idag är det första arbetsdagen på nya året, men först ska vi till vårdcentralen och ta prover på Mio. Jag ber till högre makter att han inte ska svimma den här gången. Det är så obehagligt när han gör det, men han är ju så rädd för sprutor, och de senaste två gångerna har han svimmat så jag får liksom räkna med det.
Mitt lilla hjärta... Håll tummarna för att han inte svimmar 
Jag vet inte när vi kommer att få svar på proverna men eftersom han ska läggas in nästa vecka så gissar jag att det blir då.
Hur som helst - jag hade på ett sätt gärna kunna vara ledig en vecka till, men så tycker jag på ett annat sätt att det ska bli skönt att börja jobba nu när allt inte går i 190. Det blir en liten smygstart eftersom många fortfarande är lediga. Hur är det för er? När börjar ni jobba?
Jag har bara ett möte idag, och några poddinspelningar senare i veckan, och annars tänker jag att jag ska ta den här veckan till att förbereda min föreläsning som jag ska ha snart - om neurokommunikation. 
Jag har som sagt läst lite i den här boken och kommer att hämta vissa grejer därifrån, men det krävs mycket mer än så.
Jag ska föreläsa för ett gäng som är ganska högt uppsatta och som inte själva jobbar med sociala medier och kommunikation, så för de är det inte intressant att få konkreta råd på HUR man ska kommunicera för att nå ut (det som jag ofta föreläser om), utan här är det viktigare att prata om VARFÖR. Vad är det (i hjärnan) som gör att vi tror extra mycket på sånt som vi har hört om förut till exempel? Typ sånt. Och vissa av de grejerna skriver Henrik Fexeus om, men jag behöver lite mer - och det blir mitt fokus den här veckan, dels att hitta böcker och sajter och dels att "bygga" min föreläsning. Det tar alltid lång tid att göra det så här första gången, men sen när det är gjort så går det ju att återanvända om och om igen. Sånt gillar jag.