Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ger ni likes, kommentarer och länkar?
Jag lyssnade på Englas och Johannas podd "Inspopodden" och de diskuterade det här med likes och kommentarer från följare. De pratade om att fast man har väldigt många visningar, på till exempel Instagram, så kan det ofta vara så att det är förhållandevis få likes. 
Hur tänker ni? Likaer ni och kommenterar på Instagram?
Och ni som har bloggar - länkar ni till andra bloggar och sajter? 
Jag vill vara generös när det kommer till den här biten och tycker DEFINITIVT att man ska bjussa på länkar så mycket det bara går. Det säger såååå mycket om en influencer, och vi tittar faktiskt ofta på det när vi väljer vilken influencer våra kunder ska jobba med. Det är mycket större sannolikhet att vi väljer en som är generös än en som är snål. För det är just vad jag tycker att man är om man inte länkar och bjussar. Snål. Och dessutom så underlättar man för läsaren om man länkar.
När det kommer till likes och kommentarer så tror jag mer att det handlar om lathet, och det kan jag verkligen förstå. Jag likear MYCKET på Instagram, för det går så fort och är så enkelt, och jag vill liksom GE något till de som bjuder på innehåll i min feed. Sen är jag sämre på att kommentera, men gör det ibland. Speciellt om någon ställer en fråga som jag känner mig engagerad i.
När det kommer till bloggar så kommenterar jag ibland, ibland inte. Det är en mycket större insats att kommentera i en blogg, och vissa bloggar är så krångliga att kommentera i så då kan det hända att jag struntar i det. Fast jag VILL bli bättre på det. Jag gillar att ha tvåvägskommunikation. Och jag älskar ju när ni kommenterar i min blogg. Det vet ni va? Så fortsätt gärna med det. Jag tycker att vi har en så mycket mer "nära" relation när vi pratar, istället för att jag bara bloggar. Förstår ni skillnaden? 
Men hur som helst - hur tänker ni? Är ni duktiga på att ge feedback, genom likes, kommentarer och länkar, till de som ni följer?
 
#1 - Ellie

Jag älskar att like:a och gör det mycket på instagram, det är mitt sätt att visa stöd! Jag kommenterar inte lika ofta för precis som du säger tar det längre tid och jag vill inte bara kommentera random liksom. Jag tycker även om att länka till andra bloggar och Instagramkonton och fösöker göra det så mycket som möjligt :) Tycker inte man ska snåla med att supporta andra!

Svar: Som jag ungefär då! :)
Alexandra

#2 - Linda

Jag har tidigar varit dålig på att kommentera, men blivit mycket bättre på det, säg sista halvåret. Känner att om någon bjussar på gratis innehåll som jag läser så är det mitt sätt att ”betala” lite med en kommentar. Sen är det fortfarande så att jag är lat, och det är mer krävande att skriva en kommentar. Plus att ska jag kommentera vill jag gärna komma med nåt mer än ”bra inlägg”, om du förstår vad jag menar. Därför tycker jag det är bra att många bloggare börjat med att man kan ”hjärta” även blogginlägg. På så vis kan man gilla, men slippa kommentera, och ändå vis nån slag uppskattning. Eftersom mina tankar går kring att utveckla min egen blogg har jag lagt in en länklista med bloggar som jag följer, men inser att jag måste bli bättre på att uppdatera den :)

Svar: Jag tänker precis som du! Men jag märker också vilka bloggar som är kul att kommentera. De som inte besvarar när man för en dialog tröttnar man på, i alla fall när det kommer till att kommentera. Och det är det bästa jag vet egentligen, när man "lär känna varandra".
Alexandra

#3 - Tessochlex

Försöker att både ge likes och kommentarer, ger man så får man tillbaka oftast. Som influencer vill man växa, men det är inte ett bananskal utan mycket jobb bakom.
Ser också att jag får en hel del nya läsare/följare på bloggen genom att kommentera hos andra vilket peppar ännu mer.

Inte lyssnat på posen men borde absolut göra det

Svar: Ja jag håller med! Det ger en del att kommentera hos andra också :)
Alexandra

#4 - Paulina Gunnardo

Jag likeár mycket, kommenterar en del men som du säger känns det ibland krångligare på en del bloggar. Det går lite i perioder. Hade en period då jag kommenterade mycket här minns jag :) Sen lugnar det sig. Det är lite olika.
Länkar till andra bloggar gör jag också emellanåt :) Senaste gångerna var nog när jag norpade listor :)

Svar: Lite som jag då :)
Alexandra

#5 - Lena

Bra inlägg för mig som nybörjare i bloggvärlden :) Jag ska kommentera mera :)

Svar: Tack :) Vad bra!
Alexandra

#6 - Resfredag

Bra fråga! Ofta är det ganska krångligt att kommentera från mobilen, eller ja, jag skyller i alla fall på det. Länkar relativt ofta, men det kommer sig också ganska naturligt eftersom jag bloggar om resor och då kan tipsa vidare till andra som gjort liknande resa. Vet dock att jag blev ÖVERLYCKLIG första gången en riktigt storbloggare faktiskt tog sig tid att gå in på min då pyttelilla blogg och ge en personlig kommentar. Det var Frida/Trendenser, och jag lever på hennes kommentarer än idag, hahaha! Tänk själv om Isabella Löwengrip skulle peppra ut lite kommentarer då och då, inte bara som svar utan att faktiskt gå in och skumma sina läsares bloggar. Vilken goodwill!

Svar: Ja eller hur! Det skulle vara kul att se hur mycket bestående trafik man skulle få av en sån ”stor” länkning :)
Alexandra

#7 - Dorotea Petttersson, Personal Planner

Jag är mer aktiv på att kommentera på Instagram än vad jag är i bloggvärlden. Det tar mer tid och som du säger, ibland är det lite för krångligt. Jag vill gärna dock.

Hos dig kommenterar jag då och då.

Svar: Ja det gör du ju, vilket jag uppskattar :)
Alexandra

#8 - Fnulan

Åh, jag skrev om detta på InoS medlemsgrupp på Facebook precis.
Jag tycker att många är dåliga på att boosta andra. Jag gör det gärna, men glömmer bort och tänker inte alltid på det. Men jag försöker.
Det kostar inget att dela med sig en tumme upp eller att länka till någon annan ändå gör man det inte tillräckligt ofta.
Jag har bestämt mig för att bli bättre på det i år och har faktiskt lyckats än så länge.

Alla vi som är influencers vet hur viktigt det är med likes, kommentarer och länkar, då borde vi göra det ofta själv också.

KRAM

Svar: Sant!! Jag läste precis ditt inlägg och är på! Minst en länk i veckan :) undrar om inte jag redan gör det förresten... men okej - jag ska försöka länka till NYA då :)
Kram
Alexandra

#9 - La Linda

Jag tycker jag är duktig men det ÄR sjukt drygt på mobil. Dock har många en ”kom ihåg mig”-ruta så då behöver man bara skriva en gång iaf!

Svar: Sant! Ja kom-ihåg-rutor är grymma men tycker att det är få som har dem... himla dumt.
Alexandra

#10 - majamyra | en livsstilsblogg mitt i uppförsbacken

Håller med! Det är sjukt kul att boosta andra. Men även jag kan hamna i perioder där jag inte kommenterar någonstans, men jag kanske gillar och kommenterar på Insta istället. Länkar då och då till andra bloggare som gjort inlägg jag finner intressanta och vill sprida vidare. Vi influencers borde bli mycket bättre på detta, men för den skull inte go all crazy om vi inte finner tiden till det. Var och en får gå till sig själva med vad de mäktar med. Men att hjärta en bild på Insta eller ett inlägg på en blogg tar ju en mikrosekund.

Svar: Så sant!! :)
Alexandra