Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Första arbetsdagen avklarad - och provtagningar gjorda
Så! Då var första arbetsdagen avklarad. Har ni jobbat idag eller är ni fortfarande lediga? Som ni vet så började dagen med att Mio skulle ta prover igen, och den här gången svimmade han INTE. Så himla skönt. Han låg ner under hela provtagningen. Jag har ingen aning om det var det som hjälpte eller om det bara var tur. Han är ju rädd, då hjälper det väl inte att ligga ner, eller? I vilket fall som helst så gick det bra.
Det var en trött liten kille som satt på vårdcentralen klockan åtta i morse. Det kanske var därför det gick så bra. Han kanske inte orkade vara för orolig ;)
Sen gick jag till kontoret. Vi startade med vårt vanliga veckomöte och gick igenom allt som ska göras denna korta minivecka (kan vi inte alltid ha det så? Tredagarsveckor for the win, eller hur?!)
På eftermiddagen hade jag möte med en kille som skrev till mig i mellandagarna och undrade om vi kunde ses för att prata om ett eventuellt samarbete.
Ett av mina mål för 2018 är som sagt att vara rakare och "kasta upp sakerna/ frågorna på bordet", och i det här fallet var det att fråga lite närmare vad han menade. Innan jag sa ja alltså.
Konstigt nog så tycker jag att det är lite svårt att "ifrågasätta" på det sättet, men det ÄR ju inget konstigt med det, eller hur? Och han tyckte nog inte att det var ett dugg märkligt när jag skrev och frågade vad han lite mer specifikt hade tänkt sig.
Och så möttes vi alltså idag, och det var ett jättebra möte. Jag älskar när jag träffar personer som, precis som jag själv, går mycket på magänsla. Det är alltid kul att prata med folk som har likheter med en själv. 
Resultatet då? Jo men det är faktiskt jättekul. Jag ska börja skriva krönikor inom mitt expertisområde (sociala medier och kommunikation) för en tidning cirka var tredje vecka. Ännu mer innehåll som ska produceras alltså. Men det är bara kul! Och vi tjänar ju på det förstås. Om jag kan nå ut ännu mer med vad jag kan, så kommer det också ge Mama Said mer. Så klart. Jag är noga med att välja vart jag ska lägga min tid, men det här känns väldigt värt!
Lite senare under eftermiddagen satte jag och Amanda oss i köket för att göra upp en 2018-plan för en av våra kunder, och då fick vi minsann finbesök av "Henrik-på-banken". Ja men det har typ blivit så att vi inte kan säga hans namn utan hela den ändelsen. Det är, som ni kanske förstår, vår bankkille. Som vi alltid blir lika glada över att träffa. Vi ska ses igen på torsdag när vi ska spela in nya sponsorslingor. De (Swedbank) sponsrar nämligen vår podcast "På Insidan". 
Nu är jag hemma och sitter i pyjamas med tända ljus och två barn bredvid mig som vill spela spel. Så jag säger hejdå för en liten stund. Puss
 
#1 - EN MÖLNBOBOS LIV

Jobbade också första dagen idag, var väldigt lugnt på jobbet, många som är lediga denna vecka också.
Vad skönt att det gick bra på provtagningen.

Svar: Ja det är det fina med att börja jobba nu... Att det är så himla lugnt :)
Alexandra