Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Fler nyårsmål 2018
Jag kom på att jag har fler nyårsmål för 2018 än de som jag skrev häromdagen. Inga större grejer, men mer några småsaker som jag tänker att jag ska förändra i mitt eget beteende. 
  • Jag ska vara lite mer öppen, glad och trevlig mot folk som jag bara möter så där i affären, trappen eller på gatan. Ibland är jag så inne i min egen värld, mestadels för att jag har så mycket i huvudet, att jag glömmer att vara trevlig mot random främlingar som jag möter. Och jag vet ju hur glad jag själv blir av när en främling hejar glatt och säger nåt trevligt. Mer sånt 2018 för min del.
(null)
  • Jag ska bli duktigare på att ge credd till folk som jag inte känner. Jag tror att jag är duktig på att säga när mina vänner eller kollegor är extra snygga en dag eller om de har nåt snyggt på sig, men jag är mycket sämre på att säga det till en person som står framför mig i kön på Malmborgs. Mer sånt! Man blir glad både av att ge och få komplimanger så det är win-win.
Jag tror som sagt att jag är bra på det till mina vänner och kollegor.
(null)
  • Jag ska bli mer närvarande! Och då menar jag i alla situationer - när jag pratar med folk, när jag är med barnen, när jag jobbar, när jag äter, när jag tränar etc. Jag är så nyfiken av mig och kollar ofta runt samtidigt som jag sitter och pratar men nån, och kan pilla med telefonen lite nu och då, och egentligen så KAN jag faktiskt göra två saker samtidigt OCH behålla fokus, men det är inte så trevligt, plus att det tar mycket energi. Jag älskar folk som är närvarande, och ska själv bli en sån. Vad tror ni - kan jag lyckas, eller är jag ett hopplöst fall?
Mindre sånt här när jag hänger med folk alltså.
(null)
Jag skulle vilja sammanfatta allt i nån slags visionboard som jag kan ha nånstans där jag ser den ofta. Har ni nåt förslag på hur jag kan göra det? 
#1 - Louise

Å det bestämde jag mig för i höstas, att i affären säga trevlig helg/kväll med ett leende! Oj vad de andra blir glada över en sån liten gest.

Svar: Ja jag kan förstå det. Kommer du ihåg det ”jämt” eller glömmer du lätt bort ”förändringen”?
Alexandra

#2 - Anonym

Visst händer det att jag glömmer ibland. En förändring sker ju inte över en natt :p för mig handlade det mer om att övervinna en slags rädsla, jag kunde tycka det var läskigt med samtal med folk i typ kassor. Men 8 av 10 gånger skulle jag kunna gissa att jag säger trevlig helg/kväll osv :)
Vet inte varför men på morgonen känns det så "på-igt" att säga trevlig dag.

Svar: Coolt!! :)
Alexandra