Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Dags för nya undersökningar - Magnetröntgen
Nu ska vi iväg på magnetröntgen. De ska kolla så att det inte finns några förändringar i hjärnan som har orsakat kortisolbristen. Så Mio har fått lugnande eftersom de ska sätta en nål i armen. Det är totalstopp där nämligen. Hans armar är helt sönderstuckna och han vägrar. Alltså VÄGRAR! Det står en varning i hans journaler att han är spruträdd och att det inte går över trots att han utsätter sig för det. Så det fick bli lugnande idag inför att de ska sätta nålen i armen. De behöver en nål för att spruta in kontrastvätska på röntgen...
Vi har fått en rullstol till honom eftersom det kan vara lite svårt att gå när man har lugnande i kroppen.
Håll tummarna nu för att vi inte får några oroande svar på magnetröntgen...
 
#1 - Lars

Hej Alexandra. Jag håller verkligen tummarna👍👍👍för att magnetrönten ska gå bra. Stackare så mycket sprutstick. Jag har själv gjort magnetrötgen kontrastvätska o hela surven. Han är en Hero din grabb

Svar: Tack 😊
Alexandra

#2 - Helen

Hej
Min 8-årige son har diabetes typ 1 och är också extremt nålrädd, varje sensorbyte är en kamp. Så hur fungerar det för Mio med alla stick i samband med diabetesen? Har han pump/sensor eller sprutor?

Svar: Han har sprutor eftersom han har så mycket eksem. Men alltså första tiden var FRUKTANSVÄRD! Varje stick var en kamp, men nu har han vant sig vid sina egna stick. Han gillar det inte men det går bra. Och stick i fingret hos läkaren går också ganska bra tack och lov.
Alexandra

#3 - Lillian

Oj vad jobbigt det låter! Håller tummarna för att allt ser bra ut på röntgen!!

Svar: Tack snälla <3
Alexandra

#4 - margarethavilhelmsson

Nu håller vi tummarna att röntgen går bra. Vet hur det är att ha ett barn som är spruträdd. Har en son som var livrädd när han var liten sparkade ned hela vagnen på lab och hos tandläkaren. Men det gick över när han kom i 12-13 års åldern.

Svar: Tack! <3 Jag trodde också att det här skulle gå över men det verkar inte riktigt göra det... inte äni alla fall.
Alexandra