Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Ät så många färger som möjligt varje dag
Nääe vet ni vad... Hur står det till med era kroppar så här efter jul och nyår? Är ni fortfarande mätta efter all julmat? Jag känner mig ständigt mätt och är inte sugen på någonting alls. Efter den här hösten, och med julen och all julmat som härlig topping på det, så känner jag verkligen att jag måste äta mer hälsosamt.
Inte det att jag ska gå på nån diet eller förbjuda mig själv att äta vissa saker, nej jag ska istället äta MER. Det låter kanske knäppt, men jag ska förklara: Även om jag äter, låt oss säga pizza eller nåt annat onyttigt, så vill jag vara mer noggrann med att även få i mig sånt som det finns näring i. 
Jag har hittat en ny favvissallad på Holy Greens - Heja Hummus - så nu kan jag varva den med min Cesar. Mums!
Ett superenkelt sätt att säkerställa att man får i sig näring är att äta så många färger som möjligt varje dag. Jag tänker ofta på det och kan tack vare det ofta göra bättre val. Vill jag ha det eller det? Står jag och tvekar mellan två rätter så väljer jag den med flest färger i. Smidigt va? Och ibland tävlar jag och barnen i "Vem har ätit flest färger?" Tyvärr så vinner alltid jag. 
Sushi - om man äter vegetarisk som jag gör - är det inte så himla många färger i, men i alla fall fler än i pizza. 
PS. Lösgodis och sylt räknas inte nej.

#1 - Anonym

Snygg ny header

Svar: Tack!
Alexandra

#2 - Nina

Bra tanke det där om fler färger! Jag är inne på samma spår och siktar på att nå 500gr grönt om dagen. Sjukt dålig på det där med grönsaker generellt. Utmanar mig själv med att äta endast vegetariskt till lunch hela januari...och hoppas att det innebär färggladare alternativ 😉

Svar: Wow! Coolt! Följer du Tuvessonskan på Insta + blogg? Hon har sååå bra recept som är enkla att göra.
Alexandra

#3 - Nina - Min Klockaregård

Tack för tips! Ska kolla hennes blogg! Jag har böckerna Mera Vego och Ännu Mera Vego som jag tycker har massa enkla och goda recept. Dock så är det inte så många andra i den här familjen som tycker det. Därav lunch-utmaningen. :)

Svar: Jag förstår! Men kolla in henne ja. Hon är min räddning ibland när jag vill hitta på enkla vego-rätter :)
Alexandra