Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vilken dag vi hade! Vi träffade Petter, Anna Kinberg Batra och många andra
God morgon på er! Idag vaknar jag upp på ett hotellrum med magisk utsikt. Jag älskar takvyer! Jag sov här på Clarion Malmö Live  igår eftersom vi jobbade med att rapportera för Malmö Näringslivsgala från klockan 08,00-22,00, och galan hölls just här. En himla spännande och rolig dag måste jag säga!
Jag hann inte prata med folk så som jag brukar göra under såna här tillställningar, men istället fick jag äran att intervjua en massa intressanta personer, som jag aldrig har träffat tidigare, så som till exempel Petter, Suzanne Sjögren och Anna Kinberg Batra. Men nu får ni hänga med på utvalda delar av hela dagen, ok?
Dagen bestod av riktigt bra föreläsningar. Moderator var Suzanne Sjögren, en riktigt jordnära och duktig moderator tycker jag. Jag älskar folk som är sig själva och dessutom är jordnära när de står på scen. Jag tycker att det är den absolut viktigaste egenskapen när man ska göra något slags framträdande: Att vara sig själv och inte gå in i nån roll. Och det gjorde hon med bravur!
Vi gjorden en miniintervju med Suzanne, och jag ska säga nu direkt att om ni vill se allt material, alla intervjuer etc. från gårdagen, så får ni gå in på @malmonaringslivsgala på Instagram. Vi lägger hela dagen som en favoritstory där. Men jag ska givetvis även bjuda på några godbitar här också.
Hur som helst, om ni råkar känna igen den andra tjejen, bredvid mig på scenen, så är det ju Johanna! Hon var också uppe på scen, i en panel, och pratade. Lika energifull, peppig och inspirerande som vanligt var hon.
Vi träffade också den mest inspirerande talare jag har hört på länge, nämligen Petter! Alltså... WOW! Jag tycker att han var helt magisk på scen, och återigen så handlade det om att han kändes väldigt mycket som sig själv, och inte anpassad in en "performance-roll". Om ni får chans att lyssna på Petter någon gång - gör det! Han är som sagt fantastisk.
Han pratade om entreprenörskap, för är det något han är så är det entreprenör!
Vi gjorde en miniintervju med Petter också. 
Vill ni se den? Ja det är klart att ni vill. Här kommer den, i två klipp, direkt från Insta stories.
 
Men sen då? Vi tänkte att det blir ju svårt för någon att toppa Petter, så det var nog tur att det var lunch. 
Vi hängde en hel del med Johanna under dagen, och så här såg det ut när vi pratade entreprenörskap (och posade för att inte göra alltför konstiga miner när Mandy fotade)
Jag får alltid så bra energi av Johanna. Ja men ni ser ju.
På eftermiddagen träffade vi Anna Kinberg Batra och gjorde en miniintervju med henne. Hon var ungefär exakt så som jag hade tänkt mig.
Det var första gången hon hade en föreläsning sen hon lämnade sin post på Moderaterna och blev själv lite rörd där i slutet. De första 50 minuterna kändes det väldigt "politiskt" och inte något direkt personligt, men sen - under de sista tio minuterna - så bjöd hon på precis det där man ville ha; lite mer personligt. Jag hade önskat att hela timmen var väldigt "naken". Men det är ju för att jag älskar sånt, det är inte säkert att alla gör det.
Efter dagsprogrammet körde vi veckomöte i baren med bubbel. Hur härligt! Petter pratade mycket om samarbeten och korsbefruktingar (inom företagandet) och jag tänker att vi borde samarbeta med ett hotell och ha fler hotellövernattningar, fler hotellfrukostar och fler måndagsmöten med bubbel. Låter inte det bra?
På kvällen svidade vi om. "Temat" var glitter, så jag gick all in på det.
Vi satt och åt tillsammans med Johanna och hennes man. Kul att få träffa Rickard också. Det var första gången. De känns så jäkla synkade och kärleksfulla de där två. Fina ♡
Jag pratade lite med Rickard om vad han jobbar med och så, men vi hann inte så långt eftersom det sen var dags för själva kvällsprogrammet.
Vi träffade på bank-Henrik också - vår absoluta favorit-bankkille. Han är en sån som gärna hade fått jobba med oss på Mama Said.
Vi alla älskar honom.
Sen var vi i stora konsertsalen nästföljande två timmar. Det var Oscar Zia och Susanna Dzamic som ledde kvällen - och det gjorde de på ett helt fantastiskt sätt. Och Oscar uppträdde också. Wow! Han var så grym!
Tanken var, som varje år, att vi sen skulle gå på själva "efterfesten" men vi var sååå trötta så vi hoppade faktiskt det. Jag var ju uppe 04,30 så det var sååå skönt att bara ta hissen upp till sängen.
Men vi hade en helt fantastisk dag, och det här har varit ett så roligt projekt att jobba med. Nu håller vi tummarna för att vi även får göra det nästa år.
Men nu då... Vet ni vad som händer idag? Jag ska börja skriva min bok! Jag ska sitta här på hotellet idag tänker jag, sen blir det biblioteket resten av veckan. Så himla spännande. Wish me good luck!
#1 - Maria

Vilken toppendag ni ser ut att ha haft <3

Svar: Ja det var verkligen såå himla roligt! :) <3
Alexandra

#2 - Lillian

Wow, ser ut som ett jäteroligt projekt att jobba med!

Svar: Ja det var fantastiskt kul!! :)
Alexandra