Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Varit hos frisören, snickrat med mitt webinar och städat och röjt lite
Hej på er! Hur har ni det? Vad gör ni denna underbart soliga lördag? Jag önskar att jag kunde säga att vi har varit ute på en långrunda med Bruno eller att vi hade tagit en tur i skogen, men det har vi alltså inte. Det där webinaret tar mycket mer tid att skapa än vad jag hade räknat med. Det tar alltid tid att hitta bra exempel... men sen blir det också väldigt bra. Bra va?
Så vad har vi gjort idag då? Ja för jag har gjort lite annat än att jobba. Efter ett par timmar vid datorn i morse så åkte jag till Tammy, min frisör, för att slinga håret. Jag tänkte att jag skulle visa er men inser att det är väldigt svårt att få till en sanningsenlig bild på färgen. Det blir mycket mörkare än vad det är i verkligheten.
Men typ så här såg jag ut innan. Mörkt, och framförallt så var det i en färg.
Jag kom på för flera år sen att en färg inte funkar i mitt hår. Jag har alltid varit flerfärgad, sen jag var liten, och alltså långt innan jag började färga och slinga håret - och för några år sen, när jag "råkade" färga håret i en färg, så sa jag ju till min frisör att vi aldrig mer skulle göra det. Men av någon anledning så hade jag visst glömt det, och hela hösten har mitt hår känts som en enda stor ångestklump. Jag har bara inte förstått vad det var som var fel. 
Jag tycker att de flesta hår behöver mer än en färg för att ansiktet inte ska försvinna. Och det är väldigt få hår, om ens några (?), som är snygga i enbart sin naturliga färg. Det blir så "grått", matt och livlöst tycker jag.
Hur som helst, nu har jag verkligen försökt ta bilder för att ni ska få se hur resultatet blev, men det var svårt. Försökte inne i badrummet men där ser det brunare och rödare ut än vad det är...
... så jag testade att öppna terrassdörren och ställa mig där istället. Det blev nog mest sanningsenligt, men jag är inte fullt så randig.
Jag gillar att jag VERKLIGEN ser det som mitt mission att ni ska förstå hur min hårfärg blev. Egentligen är det nog mest jag själv som är så glad över den.
I alla fall... på vägen hem köpte jag med mig en sallad från Holy Greens. Vanligtvis älskar jag deras Caesarsallader, men idag hade de hittat på nåt konstigt med kyckligen (ny krydda?) så jag var inte lika förtjust.
Men det var ändå mysigt att äta alla tillsammans i lugn och ro. Mio och Alvin åt frukost, och jag åt lunch.
Japp, så är dem mina små killar - de kan sova på morgnarna. Mio sitter som vanligt och kämpar med blodsockertagning, tabletter och insulin innan varje måltid. Jag har tänkt mycket på de senaste dagarna, att han är så otroligt duktig. Så himla fin och duktig. Jag förstår inte att han orkar leva ett sånt här liv och ändå kan vara så snäll och god. Mitt lilla hjärta❤️
Som vanligt äter vi alla olika saker. Alvin åt risgrynsgröt, Mio lasagne (han är ingen frukostmänniska utan hoppar gärna direkt på mat när han går upp) och jag åt som sagt sallad. Jag tror aldrig att vi har ätit samma sorts frukost, vi tre.
Sen körde jag en supereffektiv städning och röjning av lägenheten, och satte jag mig och jobbade med mitt webinar igen. 
Jag kommer prata om hur vi beter oss idag på nätet, hur ofta vi är där och vart vi befinner oss. Konstatera att vi alltid är online typ...
... och så kommer jag så klart prata om THE algorithm som Facebook alltså har förändrat...
... och berätta vad som gäller från och med nu. Vilka inlägg är det egentligen som kommer att prioriteras? Ja ni kan ju se svaret här så slipper ni hänga med på webinaret 🙃
Och sen, kanske det viktigaste av allt: Hur ska vi jobba nu då för att lyckas? Och det är den där sista biten som jag har kvar. Jag behöver spalta upp saker, och jag behöver hitta exempel. Hittar ni nåt företag som har fått mååånga kommentarer på ett inlägg så tipsa mig gärna. 
Men nu måste jag pausa en liten stund. Jag märker att min Alvin vill hänga lite så jag föreslog att vi ska gå till Hemmakväll och köpa lördagsgodis och sen gå hem och spela Super Mario tillsammans. "Åh, vad mysigt, mamma!", svarade han. Och då smälter jag. Han är inte den mest givmilda med såna kommentarer så när han säger det så är jag "all his".
Det är jag också när han lägger sig i mitt knä efter maten❤️
 
 
#1 - Lillian

Snygg ny färg! Kan hålla med dig, det blir lite mer liv i håret när man har flera färger. Säger hon som har en färg sedan flera år...?
Fina de är killarna! Själv går jag runt och försöker smälta att stora killen kanske flyttar hemifrån inom en vecka!! :-/

Svar: Wow!! Flyttar hemifrån??? Hur känns DET?? Hjälp, den dagen fasar jag för...
Alexandra

#2 - Lillian

Precis, hjälp!!
Nu har han hunnit fylla 22 så han är inte jättetidigt ute. Jag har haft lite tid på mig att bearbeta det hela. Men nu när det plötsligt snart är dags känns det lite vemodigt. :-( Han behöver det och jag vet att det kommer bli bra men hans mamma tycker det är lite läskigt..

Svar: Haha... det kan jag förstå!! :)
Alexandra