Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Om att våga gå din egen väg
Hej och god kväll kära ni! Idag har jag skrivit ytterligare 7000 ord på min bok och är så nöjd med det, men mer om det i ett annat inlägg. Jag har precis poddat med Linda, och idag vi pratade om det som jag skrev om häromdagen - om att våga gå sin egen väg. Jag förklarade lite djupare vad jag har kommit fram till och bekräftade återigen hur nöjd jag är med att jag äntligen förstod att det är ok att inte göra på "rätt sätt" här i livet. Inte med någonting egentligen. Jag kan göra hur jag vill, så länge jag får saker gjorda och når samma resultat, eller hur?
Och visst hör man om folk som har valt att gå sin egen väg, men det är oftast efteråt, när de står på en scen och berättar hur de lyckades nå dit de har nått. Och då känns det så klart väldigt inspirerande men ändå så långt ifrån en själv. Jag har svårt att förlika mig med Petter Stordalen och andra "storheter" som har lyckats. Jag är liksom så långt ifrån. 
Vi pratade också om det här med att inte bry sig så mycket om vad andra människor tycker, och kom fram till att Linda bryr sig mycket mindre om det än jag, men jag kämpar för att få lite mer "fuck it-attityd" utan att för den sakens skull bli arg eller bitter. För det här handlar bara om mig själv.
Vi kom fram till att vi ska göra en övning, som vi ska prata om i ett poddavsnitt lite längre fram. Vi ska skriva ner vad vi vill att folk ska säga om oss på våra begravningar... Jag ska berätta mer om det här i ett eget blogginlägg, men tills dess får ni gärna lyssna på vårt senaste poddavsnitt som alltså är rykande färskt och på väg ut just precis nu.
Här kan ni lyssna på det. Alldeles strax. Puss ♡
#1 - Sara Möller

Det där tycker jag är ett jätte intressant ämne. Det låter så provocerande lätt att bara "gå sin egen väg". Men sanningen är ju den att det krävs mycket styrka och mod till det. I synnerhet om ens närstående inte riktigt har fattat galoppen eller om man inte får fullt stöd utifrån. Personligen skulle jag vilja ha något slags kvitto på att jag faktiskt kommer nå dit jag siktar bara jag går min egen väg. För vad händer om jag misslyckas? :o Haha, knepiga funderingar här nu.. Jag hade nog också behövt lite med "fuck it-attityd" tror jag. :D

Svar: Jag håller med dig! Det ÄR inte så lätt men det låter så himla lätt efteråt. Men samtidigt... om man känner sig säker på att man kan nå samma resultat, så som för mig med min bok, då tycker jag att man ska försöka utmana sig. För annars kan det verkligen vara svårt... :)
Alexandra

#2 - Johanna

Åh, håller verkligen med. Så viktigt att hitta och våga hålla fast vid sitt sätt att göra saker, att hitta inspiration och gå från tanke till handling. Det är just det "att göra det på sitt sätt" som gör att att man utmärker sig och når fram till mottagaren. Det är jag helt övertygad om :)

Svar: Ja, och ändå är det inte så enkelt när man står där inför någonting och tvekar :)
Alexandra