Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vad jobbar ni med?
Jag kom att tänka på en sak igår, när någon av er skrev att ni skulle jobba kväll. Jag vet ju inte vad ni jobbar med, ni som hänger här. Ni vet ju vad jag jobbar med, eller hur? Jag drar den korta versionen för säkerhets skull: Jag har ett företag som heter Mama Said Media  och vi jobbar med att hjälpa företag att nå ut i sociala medier.
Så vi gör allt från att sköta företags Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat etc till att skapa innehåll i form av till exempel bloggartiklar, videos, bilder och podcasts.
Vi har gjort ett par videos för Hemmakväll. Kommer ni ihåg? Jag skrev om den första videon som vi gjorde här.
Jag ska även skriva om vår senaste video som precis har kommit ut. Den är så gullig att jag svimmar ♡
Vi har också en egenproducerad podd - På Insidan - där jag intervjuar de som är med.
 
Och så jobbar vi med influencer marketing på så sätt att vi hittar influencers som passar våra kunder när de behöver jobba med sponsrade inlägg. Och utöver det så utbildar och föreläser vi inom de här områdena. Men det där hade ni koll på eller? Jag tror det.
Vi håller också på att spela in webbutbildningar som jag ju berättade om igår.
Men nog om mig nu... jag undrar vad ni jobbar med. Det ska bli sååå spännande att få veta det. För sen jag väl började fundera på det igår så har jag verkligen undrat. Är det så att ni har samma typ av yrke som jag? Har ni helt olika yrken allihop eller är det någorlunda samma? Jag gissar på heeelt olika och hoppas faktiskt det. 
 
#1 - Nina

Arkitekt och driver eget arkitektkontor 😊

Svar: Just det, det vet jag ju. Himla imponerande tycker jag :)
Alexandra

#2 - Anonym

Jag är lärare 😃

Svar: Viktigaste jobbet ever kanske! :)
Alexandra

#3 - Ulrica

Jag jobbar som undersköterska på akutröntgen i Lund :)
På fritiden är jag scoutledare åt ett gäng 10-12 åringar, Upptäckarscouter

Svar: Japp, dig har jag koll på :) Märkligt att vi aldrig har setts där...
Alexandra

#4 - Sandra

Jag är lärare mot de tidigare åren men arbetar som förskollärare :-)

Svar: Just det, det visste jag nog faktiskt :)
Alexandra

#5 - Lina

Utbildad biomedicinare o jobbar med distribution på ett företag som säljer antikroppar.

Svar: Wow! Förstår knappt vad det är du säger. Vad innebär det liksom? Vem säljer man antikroppar till? :)
Alexandra

#6 - Inne hos Ina

Lärare åk 7-9 :)

Svar: Vad roligt! :)
Alexandra

#7 - Anonym

Jag är hållbarhetschef med fokus på stadsutveckling.

Svar: Vad spännande! :)
Alexandra

#8 - Malin

Vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan. :-)
Jag är civilingenjör och just nu jobbar jag som Scrum master. Jag försöker ge ett utvecklingsteam de bästa förutsättningarna för att kunna leverera maximalt kundvärde.

Svar: Intressant! Det är så kul att se att ni alla har så olika yrken. Vissa saker tänker man inte ens på att de finns :)
Alexandra

#9 - Emelie

Jag jobbar som barnmorska på en förlossningsavdelning. Älskar mitt jobb!!

Svar: Åh vad underbart! Det förstår jag!! :)
Alexandra

#10 - Yours truly

Jag är komiker och skyddsombud på Mama Said

Svar: ÄLSKAR den titeln! Pöss <3
Alexandra

#11 - Tina

Idag är jag marknadschef. Men byter jobb snart och ska då jobba med innehåll i de digitala kanalerna för ett slott och en slottsträdgård :)

Svar: Vad roligt! Lite som min bransch :)
Alexandra

#12 - Lina

Vi säljer mest till forskningsändamål, t ex för vaccinutveckling. Men även till hjärt- o kärlforskning, allergiforskning mm.

Svar: Aha, ok :)
Alexandra

#13 - Karin

Hej!
Jag är socionom och arbetar som skolkurator just nu, men saknar socialtjänsten och ska snart börja arbeta där igen som utredare på barn och ungdomsenhet.

Svar: Åh vad fint! Jag har precis pratat med kuratorn på Alvins skola om att han ska få gå dit.. Det är inte lätt att ha en storebror som alltid är sjuk...
Alexandra

#14 - Helen

Jag är Senior Business Developer och jobbar på ett företag som säljer och utvecklar en egen e-handelsplattform samt OMS:et bakom.

Svar: Vad intressant det lät! :)
Alexandra

#15 - Jessica

Mellanstadielärare 😃

Svar: Kul! Så många lärare som läser min blogg. Vad roligt!! :)
Alexandra

#16 - Linda

Jag hade tidigare eget företag där jag jobbade med att återanvända textilt material som syddes till nya produkter, främst inom heminredning och accessoarer. (Efter 10 år på bank) Just nu är jag sjukskriven och framtiden är oviss, men min förhoppning är att starta något eget igen, om än i mindre omfattning.

Svar: Hoppas du blir frisk snart!! :)
Alexandra

#17 - Malin

Idag är jag badmästare, men har tröttnat på det och letar nya vägar. Så pluggar också kriminologi vid sidan av.

Svar: Ja badmästare visste jag... men kriminoligi - vad spännande. Vad kan du jobba som då?
Alexandra

#18 - Hanna

Lärare i religion & psykologi för 7-9 och gymnasiet i Finland.
Jag blev utexaminerad teologie magister (master i Sverige) för ett år sedan så är vikarie här och där i nuläget då det inte finns några lediga tjänster.
Och så jobbar jag som fotograf och grafisk designer för den lokala teaterföreningen sommartid (eller årets affisch har jag börjat skissa på nu) :)

Svar: Vad roligt! Jag verkar ha många lärare här :)
Alexandra

#19 - Emily

Jag driver ett företag som hjälper företag, myndigheter och organisationer med målstyrning, dvs att definiera sina mål samt strategier och processer för att nå målen. Har varit igång i snart ett år och följer med stort intresse din blogg för att få inspiration kring dels företagandet och dels konsten att kombinera företagandet med föräldraskapet. Tack för en bra blogg!

Svar: Vad roligt! OCh tack för det! En fråga: Hur säljer du in dina tjänster? :)
Alexandra

#20 - Emily

Jag driver ett företag som hjälper företag, myndigheter och organisationer med målstyrning, dvs att definiera sina mål samt strategier och processer för att nå målen. Har varit igång i snart ett år och följer med stort intresse din blogg för att få inspiration kring dels företagandet och dels konsten att kombinera företagandet med föräldraskapet. Tack för en bra blogg!

#21 - Emma

Frilansredaktör och kommunikatör/skribent. Roligaste jobbet! :-)

Svar: Ja visst är det kul! Vi var upptagna hela dagen igår och idag har jag satt mig för att skriva. Kände att jag verkligen ville komma igång, men kanske vi kan få till ett möte sen. Mailar dig :)
Alexandra

#22 - Hallin

Jag är sociala medieransvarig på ett reseföretag. Har följt dig lääänge och t om hälsat när vi träffades en gång på TUR-mässan : ) Får mycket inspiration av dina inlägg som rör sociala medier förstås men gillar helheten.

Svar: Jaaa men jag vet ju det! Du har varit med länge, och jag minns TUR-mässan! :) Vad kul att du får inspiration av de inläggen. Sitter och skriver på min bok - om sociala medier - idag. Så då får du läsa den när den kommer ut :)
Alexandra

#23 - Lillian

Är planerare och uppdragsledare (projektledare) på ett utbildningsföretag inom kärnkraftsbranschen.
Det jobbet påverkar fritiden menligt men när det ändå finns lite tid över driver jag webbutik. Tycker det här med sociala medier är vansinnigt intressant.

Svar: Ja visst är det det! Jag har börjat skriva min bok (om just sociala medier) idag, så du får läsa den sen när den kommer ut :)
Alexandra

#24 - Carro

jag jobbar som högstadielärare :)

Svar: Kul! Många lärare som läser min blogg märker jag! :)
Alexandra

#25 - Lisa

Jobbar som sjuksköterska på en dialysmottagning

Svar: Jag gick min PT-utbildning tillsammans med en njursjuk kille, och först efter det förstår jag VERKLIGEN vad dialys är! Tufft för de som behöver det, men så himla fint att ni sköterskor gör det lättare. Jag har så bra erfarenhet av både sjuksköterskor och undersköterskor (men kanske inte riktigt lika bra av läkare). Ni gör ett fantastiskt jobb! <3
Alexandra

#26 - M

Jag jobbar som handläggare inom rättsväsendet. Inte så likt ditt jobb precis :)

Svar: Haha... nä verkligen inte, men det är ju det som är kul :)
Alexandra

#27 - Jenny

Barnsjuksköterska, jobbar just nu som skolsköterska 😀

Svar: Jaha? Det visste inte jag. I Limhamn? :)
Alexandra

#28 - Hannah

Har en skönhetssalong, är hud och spaterapeut :)

Svar: Åh vad härligt! Älskar att ge mig själv sånt även det sällan blir av. Gissar att det är en ganska harmonisk miljö att jobba i :)
Alexandra

#29 - Jenny

Nej, inte på Limhamn :-)

Svar: Ok :)
Alexandra

#30 - Emily

Kan man svara på din följdfråga till en kommentar, eller gör man det bäst såhär genom en ny kommentar? :) Hur som helst, som svar på din fråga: jag har hittills fått alla mina uppdrag genom mitt eget utökade nätverk (alltså tidigare chefer och kollegor samt deras nätverk). Även om det är tacksamt så vill jag börja sälja mer aktivt för att inte vara beroende av spontana rekommendationer och för att kunna styra vilka uppdrag jag får in (såsom du skrev att du gjorde med Malmö Näringslivsgala). Det svåra är ju att hinna sälja medan man har fullt upp, det får du gärna skriva mer om du hur du/ni gör. Det är en tidsmässig begränsning men också en mental begränsning för mig att våga sälja när jag inte har tid att ta mig an fler uppdrag. Jag märker att när jag har mycket att göra så vill jag nästan hålla uppdragen borta för att inte drunkna, men det smartaste vore ju att sälja fullt ut ändå eftersom kundernas beslutsprocesser kan ta tid samt att det ju går att ta in fler resurser om det blir mycket. DET vore också intressant att läsa om: hur kommunicerar du med potentiella kunder för att sälja in en tjänst och inte en enskild person, samtidigt som det väl ofta är den enskilda personens kompetens och erfarenhet som gjort att kunden är intresserad av att köpa ens tjänster? Hoppas du förstår hur jag menar :)

Svar: Jag förstår EXAKT alla dina dilemman och har själv funderat mycket över det. Det var därför jag ställde frågan till dig. Det låter alltid som att det är så självklart för alla andra :) Men jag ska absolut skriva flera inlägg om det här! Bra förslag! Tack :)
Alexandra

#31 - EN MÖLNBOBOS LIV

Min titel enligt mitt visitkort är Marketing Coordinator för Snöskoter och ATV samt webmaster (snart lämnar jag över webmaster rollen, hoppas jag). Marketing Coordinator är min nya roll som jag haft i ett år snart.
Sen har jag "tyvärr" kvar vissa delar av mitt gamla jobb vilket innebär att jag måste kontrollera alla leverantörsfakturor och kontera de jag kan, löner för våra tre kontor i Sthlm, Odense och Oslo. När vi anställer folk (varit mycket sånt nu) så är jag den som beställer företagskort, ordnar med abonnemang, uppdaterar personallistor till vårt huvudkontor i Holland... m.m
Rätt blandad kompott. Men mitt huvudfokus skall vara och bör vara som Marketing Coordinator (även om det är svårt att fokusera ibland)

Svar: Låter som en kul tjänst. Och vad spännande produkt!! :)
Alexandra