Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Jag har slutat titta på tragiska nyheter
Jag undrar en sak... Hur konsumerar ni nyheter? Läser ni tidningar? På nätet eller pappers i såna fall? Kollar ni på tv-nyheter? Eller framförallt - tar ni del av nyheter överhuvudtaget?
Jag har kommit på mig själv med att jag har slutat titta på alla negativa nyheter, eftersom de inte påverkar mig på nåt bra sätt. Jag ser givetvis löpsedlar och förstår vad som händer, men jag grottar ALDRIG ner mig i tragiska nyheter. Inte för att jag är kall och inte bryr mig utan snarare tvärtom. Jag orkar inte ta in det i detalj och tappar bara tro och energi av det, så jag ser ingen nytta i det. 
Det känns bättre att vara hoppfull och tro på goda saker än motsatsen. Tror ni att det är dåligt för mig? Jag tror inte det. Jag har svårt att jobba, agera, verka och vara i motvind, och mycket lättare om jag känner hopp. Jag vill inte ha känslan av att det spelar ingen roll vad jag gör, om jag så skänker pengar till cancerforskning, olycksdrabbade platser, barn som far illa och så vidare eftersom det finns så mycket annan skit på andra ställen ändå. Det gör liksom ingen skillnad. Den känslan vill jag inte ha, utan måste - för att fungera någorlunda vettigt - se de goda sakerna. Att se tragiska nyheter och grotta ner sig i dem varje dag känns ju som nån slags motsats till affirmationer och "Du får det du ber om"-tänket, The Secret etc... Förstår ni hur jag menar? 
Är ni fler som är som jag eller hur tänker ni? Tittar ni på nyheter? 
 
#1 - Ellie

Har inte läst nyheter på flera år. Det funkar bra för mig. Jag "hänger" med ändå tycker jag. Tycket det är jätteskönt!

Svar: Ja jag med faktiskt! Man ser ju ändå vad som händer liksom... :)
Alexandra

#2 - Jenn - forever abroad

Jag kollade alltid på Nyhetsmorgon när jag bodde i Sverige, och lyssnade på P3. Men när jag flyttade utomlands så slutade jag helt konsumera nyheter. Jag skrollar Twitter ibland, där tar man in en del. Men eftersom jag bor i Finland så hänger jag inte med ens på löpsedlar (eller om tv:n är på hemma) pga språket.

Och för mig känns det hälsosamt. Jag tycker det är sjukt svårt att ta in allting och jag drömmer lätt mardrömmar, särskilt om krig. Jag tror inte heller att det är bra att bli matad med allt hemskt som händer hela tiden, även om det är fakta och man på något sätt måste inse att det är verkligheten.

Svar: Vad skönt att höra att det inte bara är jag ändå :)
Alexandra

#3 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Jag läser inte tidningen, känner inte att jag måste vara uppdaterad på precis allt men jag vill ha koll och grottar gärna in mig i nyheter som jag tycker är extra intressanta.

Jag förstår precis vad du menar, har läst/hört många influencers som resonerar på samma sätt och jag tror absolut på att man själv blir mer positiv av att INTE ta del av nyhetsflödet. Samtidigt ser jag hur samma personer har väldigt dålig koll, inte är särskilt allmänbildade och då de har väldigt många unga följare tänker jag såhär - Vad lär de sina följare egentligen och vilken sorts förebild blir de?

Inget är rätt och inget är fel men jag känner att det är viktigt att sätta sig in i sånt som är "på riktigt" och inte bara konsumera glada nyheter om kändisbebisar och lets dance. Men om man mår dåligt av det så kan det nog vara bra att ha en metod för HUR man ska konsumera nyheter.

Svar: SANT! Jag är inte heller intresserad av Let's Dance och kändisar så där är jag egentligen väldigt OFF ;) Men det som ÄR intressant, och allmänbildande, och som jag gärna tar åt mig av är sånt som handlar om politik, samhälle, ekonomi men utan krig, barn som far illa och annat elände där människor blir skadade. Det är sånt som jag tycker är jobbigt! Men du har en poäng! :)
Alexandra

#4 - Linda

Jag tittar ofta på nyhetsmorgon när jag äter frukost, har den lokala tidningen i pappersvarianten (kommer 3 dagar i veckan) och oftast tittar jag på rapports 19:30 sändning. Tror inte jag påverkas så mycket humörmässigt, även om många nyheter är negativa, men jag vill hänga med i vad som händer.

Svar: Ja jag förstår det. Det vill ju jag med egentligen, och även om jag inte tror att just humöret ändras för mig så tror jag att jag blir mer peppad på saker om jag tar bort lite negativt. Men jag är nog känslig för negativa saker å andra sidan :)
Alexandra

#5 - Lillian

Vad lustigt, vi pratade om det på Facebook i går.
Jag varken tittar på nyheterna på TV, läser eller lyssnar på radio. Det är ju bara en massa negativt. De stora sakerna som händer snappar man upp ändå men man behöver inte sitta och mata tråkigheter dag efter dag.

Svar: Jag önskar att det hade funnits en kanal med bara icke-dåliga nyheter. De behöver inte vara lyckliga men bara inte sånt som innefattar död och sånt.. ekonomi, politik, samhälle och sånt bara, men UTAN mänskliga tragedier då alltså :)
Alexandra

#6 - Rudy Alvarado

Hej!

För två år sedan tog jag bort alla nyhetsappar på telefonen. Minns hur jag vaknade vid 06:00 och alla dessa negativa nyheter kom till mig i form av pushnotiser vid 07:00. Jag blev så oerhörd påverkad av all det negativa som hände i världen så mina dagar blev helt förstörda. Att ta bort alla dessa nyhetsappar och att lägga om hur jag konsumerar nyheter är fan det bästa jag gjort på väldigt länge. Idag konsumerar jag sådant som får mig att må bra och inget annat!

Tack för en bra blogg!

Svar: Tack snälla! Vad skönt det låter att du har tagit bort det när det ändå bara var negativt :)
Alexandra