Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Tänk om jag hade haft en assistent
Jag fantiserar om att ha en assistent. Tänk vad bra det hade varit att ha en person som kunde hjälpa mig med... allt. Haha... jag kan inte se hur den annonsen skulle se ut... för grejen är att jag behöver hjälp med att få ihop logistik, mat, handling, Mama Said-uppgifter, hämtning och lämning på fotboll - ja men typ alla möjliga såna där tidskrävande aktiviteter.
Jag tänker på det så ofta när jag hamnar i situationer där jag måste släppa allt, som till exempel när jag är på sjukhuset med Mio.
Tänk om jag då hade haft en assistent som kunde sköta min mail, hålla koll på min kalender och boka in och boka om möten om det skulle behövas. Som skulle kunna rodda med allt som är svårt att göra i det läget. Som kan besvara en massa mail som jag muntligen ger instruktioner om. (Det är en löjligt tung börda att ta fram datorn och börja jobba när jag är på sjukhus. Det är svårt att förklara, men det är bara så tungt, plus att det aldrig finns tid till det. Och om Mio är väldigt dålig vill jag ju BARA vara hos honom).
Eller som kan ringa läkare till höger och vänster och be om läkarintyg till skolan (Det är en hel vetenskap att greja det), boka tid till cellprovtagning för min del (Jag har tvingats boka om det flera gånger eftersom Mio har varit på sjukhus)...
... köra Alvin till och från fotbollsträningar de gånger jag bara ska lämna av honom och hämta honom, handla och laga mat så att jag kan komma hem och vara NÄRVARANDE med barnen när jag väl kommer hem på kvällarna, vara med på mina möten och anteckna och hjälpa till att följa upp efteråt, vara min assistent när det kommer till sälj (i form av att skapa listor på kontakter etc...)... ja men ni fattar... Jag undrar vad jag skulle göra då. Förmodligen kunna vara mer närvarande överallt, fokusera mer på sälj och affärsutveckling och inte ha lika hög stressnivå. Och så det där med att vara närvarande på kvällarna. Det skulle vara så mycket värt. Vad tror ni? Blir det en spretig annons? ;)
#1 - Finurliga fröken

Va synd det är att du bor så långt bort! Jag hade sökt jobbet som din assistent direkt annars! Låter som en dröm!

Svar: Ja det var ju himla synd! ;)
Alexandra

#2 - Jenn - forever abroad

Kanske spretig men inte omöjlig. Lyssnar just nu på boken Still me (tredje i serien om "Livet efter dig") och där får hon ett jobb som assistent till en rik kvinna som behöver hjälp (eller mest sällskap) jämt. Nu är ju detta iofs en bok, men jag tänker att om ekonomin finns så borde det vara möjligt!! :)

Svar: Nej det är inte omöjligt. Men det är också det att jag vill ju INTE ha sällskap, utan att personen i såna fall skulle kunna klara sig utan det sociala ibland, så att det liksom inte skulle ställas krav på mig att jag ska vara social med hen... Haha... det låter ju jättekonstigt nu när jag skriver det men jag tror att du fattar. Jag har ju knappt tid till mina vänner och vill också få vara själv i tystnad ibland, eller sätta på en podd när jag jobbar eller ska från A till B. :)
Alexandra

#3 - Hanna Karlsson

Jag hade gärna varit din assistent. Synd att jag bor i mellan Linköping och Norrköping. Lite långt att åka... Jag tycker inte att du är spretig, det är tydligt vad exakt det är du vill ha hjälp med.

Svar: Ja det är ju väldigt synd!! :) Men då var jag ju i dina trakter igår när vi åkte tåg! :)
Alexandra

#4 - Emily

Det kan vara värt att testa! Tänk vilken energi det skulle kunna frigöra, som säkert kan resultera i mer intäkter i slutändan också (om det behövs ett ekonomiskt incitament). Kan tipsa om två nyligen sända avsnitt av podden The BizChix Podcast, avsnitten heter ”Buy back your time” och innehåller många tips på hur man kan ta hjälp i både jobb och hemma och framför allt hur man kan testa sig fram och lära sig över tid vad som funkar bra för ens eget företag och familjeliv.

Svar: Ja det hade verkligen varit bra, och jag tror att det hade varit lönsamt i längden, precis som du säger. Jag ska lyssna på de poddarna! Tack för tipset :)
Alexandra