Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Saker jag gillar att göra med barnen
Om jag ska vara ärlig så är de flesta aktiviteter som jag gör med barnen mest för deras skull och inget som jag själv är så förtjust i. Jag menar inte att jag inte är så förtjust i att hänga med barnen, för det är jag, men det finns rätt många saker som jag gör mest för deras skull.
Men så är jag ju också så himla smart att jag har försökt hitta grejer som jag gillar, och så gör vi dem. Här är några exempel:
  • Jag älskar att åka skidor med barnen. Att göra det är så kul att det till och med kan vara jag som säger "Snälla, bara några åk till". Det är synd att vi inte kan få till skidåkning så ofta nu när Mio är så dålig hela tiden. Men jag hoppas att det kommer en dag, för det är verkligen det bästa jag kan tänka mig att göra med barnen.
Jag kommer ihåg Alvins första skidupplevelse. Han var typ vettskrämd för all sorts lutning. Och då pratar vi om sån lutning som andra inte ens ser, ni vet när skidorna eventuellt rör sig lite, lite för att det inte är helt plant. Haha, min lilla gullunge. Här var han första dagen i skidskolan. Något skeptisk.
  • Jag älskar att åka utomlands med barnen, hela paketet liksom eftersom vi umgås på ett helt annat sätt, men jag älskar inte att leka i poolen hela dagarna. 
  • Våra små minivacations, när vi åker iväg över en helg och bor på hotell, är något som jag också älskar att göra. Det är nog den typen av aktiviteter vi kan göra nu när Mio alltid är dålig. Han orkar sällan med dagsaktiviteter (så som han faktiskt gjorde igår) men att vara iväg på ett hotell brukar funka. Det är så mysigt när vi byter miljö och bara hänger med varandra. I värsta fall så är vi bara på hotellet men det funkar ju det med, det är ändå miljöombyte.
På nyårsafton i år var vi ju i Båstad tillsammans, och så hängde vi med min barndomskompis Tina och hennes dotter på kvällen. Älskade Riviera Strand som vi bodde på. Det var perfekt för barnfamiljer. 
 
Nu var det här rätt "stora" saker... så om jag ska lista några grejer som vi kan göra mer i vardagen då:
  • Spela dansspel på Wii är väldigt kul! Vi har ett favoritspel och det är med en massa Michael Jackson-låter. Man blir liksom så himla peppad av det. Dels så är det kul att röra på sig en fredagskväll så där framför tvn och dels så är det så kul att se barnen när de dansar loss.
Det här var flera år sen, i vår förra lägenhet, och på den tiden då mobilkamerorna var riktigt dåliga som ni ser. Men vi kör fortfarande samma gamla spel. Vi har inte tröttnat utan kör det i perioder. Så himla kul!
  • Vi har precis börjat spela Chicago (kortspel) och det tycker jag är jätteroligt. Jag lärde Alvin förra helgen när vi var i Västerås och Mio låg och sov hela dagen (efter vår helvetesnatt) och han verkar fatta grejen direkt. Mio var bara med ett par gånger så han kan det inte riktigt än, men jag ska lära honom också.
  • Att kolla på en serie tillsammans är sjukt mysigt! Men det ska så klart vara en serie som vi alla gillar. Jag och Alvin brukar kolla på serie tillsammans VARJE kväll innan han ska sova, och det är så himla mysigt. Vi älskade verkligen "Pretty litle liars" när vi såg den - det var så att jag riktigt längtade efter att sätta på den - men nu har vi inte riktigt nån sån favorit, så i väntan på att hitta en så tittar vi på "New Girl". Inte lika mycket längt till den, det är mer en sån där lättsam som man bara slötittar på.  
  • Igår köpte jag kritor och målarböcker till Alvin, eftersom jag tänkte att vi kan sitta och rita i dem tillsammans. Det var länge sen han höll på med målarböcker men jag vet ju att allt som jag som vuxen engagerar mig i tycker han är kul. Nästan i alla fall. 

Vad gillar ni att göra med era barn? Eller ni kanske inte är lika kräsna som jag utan bara gör allt med glädje?