Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så når man framgång: Gör lite mer än alla andra
Det känns som att vi anser det vara magi det här med framgång och att lyckas, men jag tror inte att det är det. Jag tror att det är precis som när man till exempel vill gå ner i vikt; det handlar om att göra det man redan vet att man borde, det vill säga äta rätt. Och ja, jag vet att det kan vara hur svårt som helst att äta rätt, men det är inte för att vi inte har kunskap om det, det är för att det är svårt att motstå frestelser, eller hur?
Precis på samma sätt tänker jag att det är med framgång. Vi vet egentligen vad som krävs, eller hur? Eller jag har i alla fall en teori om det. Det handlar väldigt sällan om tur, eller om att man har en bra affärsidé utan om själva genomförandet.
Men kan vem som helst genomföra något och nå framgång då? Ja jag är helt säker på det. I alla fall om man verkligen vill det. Om jag verkligen vill lyckas inom ett yrke till exempel, så gäller det att jag ser till att göra mer än gemene person. För om jag jobbar lika mycket som alla andra, och gör ungefär som alla andra, så lär jag få ungefär samma resultat som alla andra.
Om jag däremot jobbar lite hårdare, eller visar framfötterna lite mer, sitter kvar på jobbet lite längre än andra eller kommer tidigare på morgnarna än andra, kanske jobbar ibland på helgerna, tar mig an några extra arbetsuppgifter - ja då börjar jag sticka ut ur mängden. Och då kan jag också uppnå något utöver det vanliga. 
Jag menar att det handlar om vilja och att faktiskt genomföra det man vill. Vill jag verkligen ha en stor matblogg så kan jag lyckas med det. Vill jag verkligen bli enormt rik tack vare Mama Said så kan jag lyckas med det. Och så vidare. Men det är så klart en del som måste försakas, och så behöver jag jobba ännu hårdare och kanske göra vissa förändringar. Men jag är säker på att om det är mitt stora mål så kan jag lyckas med det.
Jag kanske ska sätta upp det som mål nu när jag tänker efter. Det hade väl suttit fint att ha en himla massa pengar så att jag kan vara hemma så mycket jag vill med Mio, skaffa hjälp med både det ena och det andra här hemma så att jag kan ha mer kvalitetstid med barnen, hjälpa andra barn som behöver stöd på nåt sätt, köpa ett sommarhus... Ja det där kändes ju plötsligt väldigt härligt. Mina mål har sällan varit ekonomiska men jag kanske borde befästa det nu. Det ger ju en viss frihet. 
Men strunt i det nu - det jag ville säga med det här inlägget var egentligen att vi kan uppnå i princip VAD vi vill, om vi bara vill det på riktigt. Visst är det en härlig känsla att VI KAN OM VI VILL!! :) Vi ska bara bestämma oss för vad det är vi vill allra helst och sen jobba mot det. Underbart ju, eller hur?
Nej, jag vill inte ha en stor matblogg, det kommer aldrig hända ;) 
 
#1 - Lillian

Ja men visst fasen är det så, du har rätt!
Man vet att det är så, även om det är lätt att misströsta. Speciellt när man är i uppstartsfasen och allt handlar om att göra, göra, göra utan att sälja något i princip. Man vet att man har hundår framför sig och vet att det bara är att tugga i sig. Gäller att komma ihåg det när man är mitt uppe i slitet. :-)
Lycka till idag!

Svar: Tack! Det var som sagt så himla kul och lyckat! :)
Alexandra

#2 - Anna

Vilket härligt inspirerande inlägg. Nu blev jag peppad att kämpa ännu hårdare med min blogg.

Svar: Vad roligt! Kör hårt! Har du en blogg redan? :)
Alexandra