Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så får du fler läsare till din blogg
Efter att många har läst det här inlägget (tack Blogg.se för att ni la det på startsidan) så har jag fått frågan om hur man gör för att få fler läsare till sin blogg, så jag tänker att jag skriver ihop ett inlägg om det också. Jag skulle absolut säga att jag har svaret på det, så häng med bara:
Skapa värdefullt innehåll
Först och främst - se till att skapa innehåll som har ett värde för dina läsare. Att skriva i dagboksform kan till exempel vara ganska ointressant om du inte är en känd person eller samtidigt passar på att ge några reflektioner från dagen, eller beskriver känslorna kring det. Om jag till exempel berättar om en dag på vårt kontor, så istället för att bara beskriva tidpunkter och aktiviteter så kanske jag kan berätta om någon tanke som slog mig efter att vi hade haft morgonmöte eller nåt. Eller hur jag kände. Alternativet är förstås att du inte skriver i dagboksform utan mer om ett ämne. Till exempel "Så får du fler läsare till din blogg" 😉
Sprid det i dina sociala kanaler
När du har säkerställt att du har bra och värdefullt innehåll så sprid det i dina sociala kanaler. I alla fall på Facebook, och eventuellt även på Twitter och LinkedIn - beroende på vilka kanaler du använder och vad du skriver om förstås. Ett blogginlägg om när du hämtar på förskolan passar till exempel inte på LinkedIn... OM du inte kopplar det till något arbetsrelaterat förstås. Underskatta din "nära" crowd, utan börja där och försök få så många läsare som möjligt från ditt befintliga nätverk. Just det... en sak: Överposta inte utan försök hålla dig till de inlägg som du verkligen tror kan engagera och intressera ditt nätverk.
Gå med i blogg-Facebookgrupper
Gå med i olika Facebookgrupper där du får lov att lägga ut länk till ditt senaste blogginlägg. OBS! Lägg inte bara ut länken, utan skriv en lockande caption också så att folk blir intresserade och vill klicka sig in till din blogg. Förslag på Facebookgrupper som du kan gå med i: Bloggens värld, Bloggar & Läsare och BloggBoost.
Nätverka med andra bloggare
Nätverka med andra bloggare för att utöka ditt nätverk inom branschen. Kanske du kan gå ihop med några andra och bilda en grupp där ni bestämmer er för att hjälpa varandra med länkningar till varandras bloggar.
Länka till andra
Länka till andra! Länka alltid till andra när du skriver om dem, så ska du se att du så småningom får länkar tillbaks. Och oavsett vilket - länka ändå! Det tillhör vett och etikett och jag tycker att det är riktigt pinsamt med folk som inte gör det. Länka alltid alltså.
Gör intervjuer
Gör kvalitativa intervjuer med andra bloggare. Har du tur så länkar de till dig när intervjun ligger ute. När jag skriver kvalitativa så menar jag att de måste ha ett värde för läsarna, och vara bra gjorda, så att du inte bara gör de för länkningarnas skull.
Gör hållbara inlägg och få trafik när du sover
Gör hållbara inlägg så får du hjälp av Google. Med hållbara inlägg menar jag inlägg som besvarar sånt som folk söker efter på Google. Ett av mina mest lästa inlägg varje vecka är det som heter "9 tips för att lyckas på Instagram". Underskatta inte de hållbara inläggen, för de jobbar ju för dig även när du ligger och sover.
 
#1 - Anna

Tack för all tips. Nu jäklar ska jag få bloggen att växa :)
Kram

Svar: Vad roligt!! Heja!!
Alexandra

#2 - Lillian

Supertips, tack!

Svar: Varsågod! :)
Alexandra