Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Rörlighetsträning för höfterna
I morse var jag på gymmet och körde ett pass med min PT, som alltid på onsdagar. Jag har alltid ett litet, litet motstånd till att gå dit onsdagmorgnar eftersom jag känner mig lite lätt stressad över att jag borde gå till kontoret istället. Men sen, när jag har varit där, shit vad bra jag mår då.
Jag brukar alltid peppa mig med att endorfinerna som kommer att frisättas i hjärnan kommer göra mig så gott.
Så även om jag känner mig ledsen och orolig över Mio när jag kör dit till exempel, så hjälper det faktiskt att gå och träna. Just där och då, på väg dit, så känns det högst osannolikt men eftersom man får det där lyckohormonet så hjälper det faktiskt ÄVEN om det kan kännas lite smått hopplöst. ALLT blir bättre av träning, sömn, vatten och bra mat. Det löser inga problem - tro mig, det vet jag - men det blir lite lättare. 
Jag tänker att jag nu ska dela med mig av några av de uppvärmningsövningar som jag ALLTID kör eftersom jag tycker att höfterna ofta behöver rörlighet. (Vi sitter alldeles för mycket för vårt eget bästa)
Först kör jag så här från ena sidan till andra sidan. Alla de här stretchövningarna gör jag i rörelse, inte statiskt alltså. Så först böjer jag alltså höger ben och faller ut mot höger och sen tvärtom. Höger, vänster, höger, vänster.
Sen sitter jag på huk med rak rygg och använder armbågarna till att pressa ut knäna. Jag sitter så ett par sekunder...
... och så reser jag mig upp och har lätt böjda knän, och så tar jag ner händerna mot golvet så att det stramar i baksida lår. Sen ner på huk igen, upp igen etc...
Sen kör jag den här. Ett ben rakt ner längs med golvet, och det andra tar jag och så trycker jag upp knäet mot bröstet. Ett ben upp och sen byter jag till det andra benet. Alltid i rörelse som sagt. 
Hoppas att ni förstår hur jag menar. Det här är övningar som lätt kan köras hemma också. Vill ni ha den här typen av inlägg förresten? Är det ens någon som läser dem eller scrollar ni helst förbi? 
 
#1 - Sanna

👍

#2 - Nina - Min Klockaregård

Jag läser :)
Alla de där övningarna ingår i min rehab-träning just nu. Sköna övningar tycker jag.

Svar: Åh vad bra! Ja de är sköna och väldigt bra för höfterna tycker jag! Jag borde köra fem minuter varje dag här hemma för jag vet att det tar ett par veckor och sen känner man enorm skillnad i rörligheten... men jag glömmer liksom bort.... :)
Alexandra

#3 - RW

Väldigt bra och tydligt! Jag läser och ska testa.😊

Svar: Vad kul! Bra :)
Alexandra

#4 - Linda

Å, det här var bra! Ska testa! Är det jättejobbigt, eller kan du tänka dig filma lite på den här typen av inlägg framöver? Jag har lättare att ta till mig rörlig bild.

Svar: Jag kan filma, men för nåt år sen när jag gjorde det så verkade alla tycka att det var bättre med bilder. Men tiderna förändras och jag kan absolut göra ett nytt försök. Tycker också att det är mycket lättare med film. Kanske kan köra ett videoklipp i veckan :)
Alexandra