Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Rörlighetsträning för höfter, baksida lår, insida lår & rygg
Hej där mitt i bokskrivandet. Jag gick, efter vårt möte i morse, till Espresso House för att bara sitta en stund och dricka te medan jag skrev på min bok. Jag frös så sjukt mycket att jag tänkte att te eller ett bad är det enda som hjälper. Så då kändes te som ett bra alternativ. Och jag fastnade här, och sitter alltså kvar nu och äter lunch.
Hur som helst, för ett tag sen så skrev jag ett inlägg om hur jag brukar rörlighetsträna höfter, rygg, baksida och insida lår varje gång jag går till gymmet. Speciellt höfterna behöver mycket kärlek om man är en person som sitter mycket. Och då var ni några som frågade om jag inte kunde lägga ut en video istället, så att det blir lättare att förstå. Voilà!
➡️1. Huksittande + stående. När du sitter på huk, använd dina armbågar för att pressa ut knäna. Det ska gärna kännas i insida lår. När du reser dig upp och böjer dig fram ska det dra i baksida lår. Ha en jätteliten böjning i knäna så att du inte översträcker dem.
➡️ 2. Ligg platt på golvet och för dina böjda ben (90 grader) till höger och vänster. Ofta när jag gör den här övningen på morgonen får jag till ett pyttelitet, skönt knak i ryggraden som känns jättebra.
➡️ 3. Den här övningen är också för insida lår, men för mig drar det också i den muskeln som går på insidan av knäna. Plus att det drar i fotlederna. (Mer fotträning åt folket!)
➡️ 4. Ha det ena benet rakt ner på golvet och ta det andra och dra upp knäet mot magen. Det ska kännas inne i höften.
➡️ 5. Puh! Den här är jobbig, speciellt på morgonen när man är lite stel. Benet där bak ska vara ganska rakt, och så ska du sätta ner armbågen intill den foten vars ben är böjt i 90 grader. Sätt ner armbågen så nära golvet som möjligt. Det får gärna dra lite i höfterna men inte så att det gör ont-ont, men ändå lite ont. Sen tar du samma arm och drar upp mot taket så att du även får en liten vridning i ryggen. Den här övningen är som sagt ganska jobbig men VÄLDIGT effektiv. Mina höfter känns som o-oljade gångjärn ibland, men om jag kör den här ett tag så gör det stor skillnad.
☝️Det kan vara så att du känner någon annanstans i kroppen än där jag har sagt, och det beror på att våra kroppar är olika och har olika förutsättningar. Men försök korrigera övningarna så att det känns att det drar någonstans.
Och nu hörni, så måste ni besvara en viktig fråga: Vill ni ha mer av den här typen av videos? Är det en bra idé att göra såna här eller är det lika bra med bilder? Eller vill du bara att jag totalt ska skrota hela träningsprylen? Det kommer jag inte göra helt och hållet i och för sig eftersom det är en väldigt stor del av mig, men jag vill ändå höra vad ni tycker för att veta hur mycket vikt jag ska lägga vid det. Puss!
#1 - Linda

Ja, ja, ja! Älsk på denna video, mer sånt önskar jag. Eller mer, men när det handlar om träning vill jag jättegärna se video :)

Svar: Bra! Kul! Vad tror du om kortare videos som bara innehåller en övning? Skulle du titta på det? :)
Alexandra

#2 - Emily

Svår fråga. Egentligen läser jag inte den här bloggen för träning (inte ngn annan träningsblogg heller) så jag scannar förbi de inläggen ganska snabbt. Men häromdagen när du la upp det där med att sitta på huk så gillade jag det 😄 Superenkla tips som är lätta att förstå och komma ihåg, någon gång ibland, är nog min grej 😊 Det vore också inspirerande att höra hur du får in träningen i vardagen.

Svar: Jag tänker att jag kanske ska lägga in väldigt korta klipp ibland, med bara en övning. Tror du att du hade tittat på det? Ja, jag ska skriva ett inägg om hur jag får in det i vardagen också :) Bra tips!
Alexandra

#3 - Lillian

Jag gillar träning! Fast tror inte jag kommenterat ett träningsinlägg tidigare. Bra med tips och videos kan säkert vara en bra grej. Kan tänka mig att korta snuttar kan passa bäst här.
Och vem satan behöver inte rörlighetsträning för höfterna i vår kultur liksom?! Hälsar kontorsråttan

Svar: Haha... ja vem behöver inte det. Ja jag tror att jag kanske ska köra en övning per klipp och att det är väldigt kort. Vad tror du om det? :) Hade du tittat tror du?
Alexandra

#4 - Linda

En övning per klipp tror jag kan funka, och sen även få reda på övningar som passar ihop? Kanske även en träningsutmaning så småningom? Korta övningar a 15 minuter? Många tror jag, precis som jag själv, har svårt att få till tiden. Tycker därför lite kortare grejer och göra lite varje dag funkar allra bäst för mig :)

Svar: Ja nåt sånt kan jag tänka mig att göra... det låter bra! :) Jag ska testa mig fram lite...
Alexandra

#5 - Lillian

Korta små snuttar är toppen! :-)

Svar: Bra!! :)
Alexandra

#6 - RW

Jag ser gärna denna typ av träningsvideos- korta och med en förklaring vad rörelsen är bra för. Det kan ju du som PT.

Svar: Kul! Ja jag ska göra några såna ibland :)
Alexandra