Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Reflektioner från dag två i mitt bokskrivande
Så. Då var dag två i mitt bokskrivande över, och jag känner fortfarande att jag har ett himlans flow. Haha... ni som har gjort det här förr sitter säkert och skrattar nu och tänker "Vänta du bara, skrivkrampen då du inte får ner en enda bokstav kommer att komma" Och jag tror er, men ser inte fram emot det...
Men om vi ska prata om dag två nu då... Dagen började med att jag körde ett träningspass med min PT på gymmet. Fasiken vad skönt det är att börja dagen så alltså. Och just nu känner jag mig dessutom så stark. Älskar det!
Sen gick jag direkt och satte mig och skrev. Började med att sitta på Lilla Kafferosteriet här i Malmö, men där får man tydligen inte sitta och jobba, så jag gick till biblioteket istället.
Där trivdes jag alldeles utmärkt så det var bara positivt. Skön skrivutsikt måste jag säga. Och den där parken, som ligger där på andra sidan gatan, är dessutom min "hemmapark", där jag är uppväxt. Ja, inte i parken förstås, men precis bredvid. Och vi hade parken som någon slags megastor lekplats. Jag känner till varenda träd, buske och dunge där. Så det var alltså en extra fin utsikt ♡
Hur som helst så måste jag alltså säga att dag två i mitt bokskrivande också har gått alldeles lysande. Jag fick i och för sig känna på en släng av skrivkramp efter lunch. Det var en stund där jag undrade över om jag egentligen hade så mycket mer att säga. Men så tog jag ett varv i inkorgen och besvarade några mail och släppte boktankarna för en kvart, och vips så var jag igång igen och kunde skriva. Det handlar om, för mig i alla fall - alla har säkert olika utmaningar - att hela tiden släppa prestigen och kraven och överhuvudtaget inte tänka på meningsuppbyggnad, ordning i texten och stavning, utan bara köra på. Så fort jag har fått ur mig allt så kan jag ju gå tillbaka och putsa och flytta om i texterna. 
Men jag tänker ändå att jag kommer att känna av den där känslan av "Har jag verkligen mer att säga?" igen, så därför tänker jag att jag ska ta hjälp av de bästa, när det kommer till feedback, som jag har - nämligen av er. 
Om ni ska läsa en bok där det i förordet står att ni kommer att bli proffs på sociala medier efter att ha läst den - vad förväntar ni er då att den ska innehålla? Jag förstår att ni inte orkar sitta här och göra en hel innehållsförteckning, men varenda liten ledtråd som ni kan ge mig kommer att vara GULD värd när jag sitter där med nästa släng av skrivkramp. Så jag tackar allra ödmjukast på förhand ♡🙏
Reflektioner från dag två:
  • När jag fastnar och börjar ifrågasätta och fundera över om jag verkligen har mer att säga, så ska jag ta en kort paus, och sen gå in iskrivandet igen utan att vara så ifrågasättande. Jag tänker att jag ska skriva som om jag ska förklara för en vän, och så släpper jag all prestige och tvekan och bara kör.
  • Idag har jag skrivit cirka 6000 ord, vilket alltså är lite mer än igår. Nu är jag väldigt spänd på morgondagen. Är det nu det kommer att bli svårt? 
Nu är det Alla hjärtans dag-mys med mina små killar. Åh vad jag har saknat dem ♡
#1 - Lillian

Vad härligt att flowet håller i sig! Bara att tacka och ta emot. :-)
Något som jag har svårt med är hur jag får nya följare på facebook. Hur sprider jag företaget där? Är det bara annonsering som gäller? Blogg och Instagram har jag koll på men facebook tycker jag är svårt. Visst, bra inlägg men hur hittar nya till mig? Det skulle jag vilja kunna läsa i en bok om sociala medier. Konkreta tips.
Bra innehåll som engagerar är ju också en klassiker vad gäller sociala medier men tips på bra innehåll kanske kunde vara något?

Svar: Jaaa, tack snälla för input! Jag tar det definitivt med mig och ska checka av så att allt är besvarat eller bemött på något sätt innan jag är klar. TACK! :)
Alexandra

#2 - Matilda

Är så spänd på din bok! Så himla häftigt. Du är grym!

Svar: Vad kul! Vad glad jag blir! TACK 😘
Alexandra