Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Reflektioner från dag 3 i mitt bokskrivande
Hur gick dag tre då? Jo men jag måste säga att jag hade jättebra flow även igår. Visst kommer det små stunder där jag tänker "Har jag verkligen mer att skriva nu?" men någon gång har jag då gått in i gamla stycken, de som jag skrev första dagen, och sett att jag bör förlänga dem lite, och någon annan gång har jag tittat i mina anteckningar. Jag har nämligen, efterhand, skrivit upp saker i ett annat dokument som jag har kommit på att jag vill ha med. Och ibland så tänker jag att det finns ju inte så mycket att skriva om, om just det där, så jag vet inte riktigt... men så börjar jag skriva ändå, och inser att det ändå blir ett helt kapitel.
Jag jämför lite med Lindas bok, rent ordmässigt och storleksmässigt, för jag kan tänka mig att min bok kommer att vara ungefär lika lång som den.
Och jag insåg igår att jag har kommit VÄLDIGT långt. Nu har jag ju bara typ kräkt ur mig orden och inte alls brytt mig om meningsuppbyggnad och grammatik och sånt, men det ser ändå rätt bra ut måste jag säga. Och vet ni vad? Jag är så sjukt lycklig och lättad... Igår skrev jag 6500 ord, och det innebär att jag totalt har skrivit ca 95,000 tecken. Lindas bok är på 130,000 tecken. What??? Det innebär alltså att om jag skriver lika mycket idag som jag har gjort de andra tre dagarna så kanske jag har fått ur mig hela skalet. Det vore ju helt FANTASTISKT. Jag tror att anledningen till att jag har sånt flow är för att jag har stått och pratat om det här i oändligt antal timmar under mina utbildningar. Jag hade liksom ordning och innehåll top of mind i mitt huvud. Men ändå, vad härligt va? Det innebär så klart inte att jag har skrivit en bok på fyra dagar (om jag nu får till lika mycket idag) men ändå att jag har fått ner skalet på pränt. Jag är såå nöjd!
Reflektioner från dag tre:
  • Det var lite svårare emellanåt än vad det var dag ett och två. Vissa gånger var jag tvungen att fundera över vad jag skulle skriva om, men det släppte ganska fort.
  • Jag började titta lite på ordningen i min text, för att säkerställa att jag inte upprepade mig för mycket i olika kapitel och för att se så att det såg ut som en enhetlig text. 
  • Ibland har jag skrivit "Vi måste se till att... " istället för "Du måste se till att..." även om jag har bestämt mig för att boken är skriven till "Du", så det korrigerade jag på många ställen.
#1 - Lillian

Vad härligt att det har gått så bra hittills! Låter som du verkligen har kommit en bra bit på väg på en vecka bara.

Svar: Ja låååångt över förväntan måste jag säga!! :)
Alexandra