Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Podcastutbildning och vardagkvällar
God morgon! Idag var en sån där dag då jag gick upp klockan 04,30 för att hinna med. Jag håller på att förbereda min del av podcastutbildningen som vi ska ha på torsdag.
Vi ska köra igenom hela idag så därför var det tvunget att jag fick det färdigt. Men som ni vet så jobbar jag hellre tidiga morgnar än sena kvällar. 
Jag tycker faktiskt att det är rätt mysigt att ha den där stunden för mig själv. Tända ljus och vara helt ostörd.
Och om jag kör en sån här tidig morgon ibland när det kör ihop sig så kan jag känna lugnet på kvällen och istället ha tid med barnen. Utan andan i halsen. För jag vet ju att jag ändå ska upp tidigt på morgonen och jobba undan. 
 Jag brukar ju alltid lägga mig och mysa med Alvin (och se på våra serier) på kvällen när han ska lägga sig. Det gör att mina kvällar blir rätt korta men också att jag har kvalitetstid med honom. Ibland tänker jag att jag kanske borde strunta i det, men så kommer jag på att "Vad tusan är viktigare än att vara med barnen?" Hänga tvätt? Jobba? Slänga mig i soffan och se på tv? Just nu, när allt fokus ligger på barnen och jobbet (det får vara så ett tag) så känns det här jättebra. Och btw. vad gör folk egentligen på kvällarna? Vad gör ni? Ser ni på tv? Jag skulle vilja hänga mer i soffan på kvällarna, och se på tv, men jag vet liksom inte när jag skulle få in det. Eller så är jag inte tillräckligt intresserad, för då hade jag väl prioriterat det tänker jag. Kan inte ni berätta hur era vardagkvällar ser ut?
#1 - Lillian

TV är inget vanligt inslag i våra kvällar. Just nu tittar vi på en serie på Netflix faktiskt men det är mer av ett undantag.
Jag tränar, pluggar, läser, gör smycken, redigerar bilder, går med vovvarna och en massa annat. När jag läste på heltid, jobbade 75% och var politiskt aktiv när barnen var små fick jag alltid frågan hur jag hann. "Jag tittar inte så mycket på TV" var mitt enkla svar. Inget fel med TV men jag kan känna att det är lite slöseri med tid att bara sitta och titta, kväll efter kväll.

Svar: Ja det är det kanske, nu när du säger det... men jag har nog nån slags romantisk tanke om att det är så mysigt :)
Alexandra

#2 - Hanna

Jag tycker också mycket om att vara uppe tidigt på morgnarna och plugga, blogga och så vidare innan dagen kör igång. Så mycket tv tittar jag inte på, den står mest på i bakgrunden medan jag gör något annat.

Svar: Ja men visst ÄR morgnarna sköna! Jag har liksom till och med glömt att ha tv'n i bakgrunden, men ska börja med det för det är så mysigt :)
Alexandra