Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Mina första steg i bokskrivandet
Jag har äntligen börjat skriva på boken. Det är så skönt att vara igång. Jag har vetat hela tiden att jag har det inom mig, det jag vill förmedla alltså, men så har jag funderat och stött och blött det här med hur jag ska göra det intressant. Hur ska jag lyckas skriva en bok om sociala medier som inte är "ännu en bok om sociala medier"?
För jag vet att det jag kan och förmedlar på våra utbildningar, är så givande och bra. Riktigt bra alltså, det vet jag, men så har jag som sagt tvekat över hur jag ska lyckas förmedla det. Och i vilken form jag ska skriva för att det ska bli så där bra och givande. Precis som utbildningarna.
Men så satte jag mig idag och bara började.
Jag bestämde mig, innan jul, för att ta en hel vecka åt att skriva. Egentligen skulle jag ha rest iväg så att jag verkligen fick en massa tid till det, men efter det som hände när jag var i Åre, så vågar jag inte. Jag vill vara på hemmaplan. 
Så nu har jag suttit här på hotellrummet och skrivit oavbrutet i två timmar, och jag fick direkt sånt bra flow. Det känns som att jag har gått och haft det här inom mig så länge och nu äntligen fick börja. Så nu är jag igång, och jag älskar det!
Nu känner jag att jag kommer att få till den där boken som sticker ut och bara MÅSTE läsas av de som jobbar med sociala medier på något sätt. Jag skriver och skriver och skriver utan att tänka på stavning, meningsbyggnad och vilken ordning det kommer i, jag bara skriver. Huvudsaken är att jag håller mig inom rätt kapitel tänker jag. Nu har jag skrivit i två timmar, och tar ett lunchbreak. Jag har ringt ner till receptionen, och får lov att behålla rummet ända till 14,30 (Yay!) så jag ska äta snabbt och sen gå upp och köra ett tvåtimmarsrace till.
Är det kul att följa bokskrivandet? För om det är det så kan jag dokumentera här i bloggen under tiden. Jag vet hur det är sen när den är klar, då har jag glömt alla detaljer kring hur det egentligen var, vilken ångest det var ibland (för det säger alla att det är emellanåt), hur jag började, vilken teknik jag använde och så vidare. Vill ni veta? För i såna fall får ni hänga med på resan.
Det jag började med idag var i alla fall det här:
  • Först skrev jag inledningen/ förordet eftersom jag då fick ur mig hela mitt "varför". Varför jag skriver den här boken alltså, och vem den är till.
  • Sen kollade jag lite snabbt på min KeyNote för mina utbildningar och satte, väldigt roughly, upp kapitel utifrån det. Väldigt roughly alltså. Jag vet att jag inte gör så "som man ska göra" när man skriver en bok, men jag funkar bäst när jag gör det i skarpt läge. Att jag alltså börjar med att skriva på boken, och sen får ut synopsis, strategi och hela baletten, utifrån det. Jag har alltid funkat så och gör exakt likadant med bloggen och med andra artiklar som jag skriver. Visst har jag en tanke bakom innan jag börjar, men sen när jag börjar skriva så växer innehållet fram "av sig själv" och kan ibland bli till något helt annat än jag först tänkte. 
  • Sen valde jag ett kapitel och började skriva. Enklast var så klart att välja det kapitel som jag brinner och känner mest för, så det gjorde jag. Och fick bra flow. 
Men nu ska jag äta... Vill ni att jag berättar om bokskrivandet efter hand eller är det bättre att jag berättar efteråt?
 
 
#1 - Jenn - forever abroad

Yaaaay - heja!!! Vill såklart höra ALLT <3 Kör hårt! Och det låter som en bok som jag definitivt kommer haffa så fort den är ute. :)

Svar: Åh vad bra!! :)
Alexandra

#2 - Lillian

Vad kul att du kommit igång och ja, vill jättegärna vara med under resans gång! Och kommer så klart hugga boken direkt när den kommer ut på hyllan.
Har själv en bok i mig men är nog inte redo att få den ut mig ännu. Samlar tankar och strategier än så länge...

Svar: Vad roligt! Ja ibland behöver man nog lite tid för at komma igång, och framförallt så måste man nog känna för det, även om jag inser att det kommer kännas motigt emellanåt.
Alexandra

#3 - Emily

Absolut intressant att följa den processen!

Svar: Vad kul! :)
Alexandra

#4 - Rebecca Adnell

Vad roligt, heja dig!

Svar: Tack snälla! Jag behöver alla heja-rop jag kan få :)
Alexandra

#5 - Johanna

Hej! Vill gärna höra under resans gång. Så spännande! Heja dig! Halva resan är att komma igång och våga. Var nästan 10 år sen min första bok kom, nog dags för en ny snart 😉 / Johanna

Svar: Vad är det för bok? Berätta!! :)
Alexandra

#6 - Hallin

Åh så kul! Ska bli så spännande att få s resultatet!!

Svar: Ja jag hoppas att du kommer gilla den! :)
Alexandra

#7 - Paulina Gunnardo

Å så roligt!! Det vore jätteroligt att få läsa här löpande. Jag har flera bokidéer men främst en nu som är relevant både där jag är i livet privat och i företaget. Så jag tänkte börja skissa på den redan nu i år. Så vore toppen att få följa din resa! :)

Svar: Ja jag ska skriva om det! Men hur är bebismyset??? <3
Alexandra

#8 - Johanna

En mode-bok om väskor "Väskor - en passion" kom ut 2008 och vad min debutbok. Nu filar jag på både kriminalroman, barnbok och en bok om entreprenörskap. Varför välja liksom:)

Svar: Aha... ja men det kommer jag ihåg! :) Och ja, varför välja? Men du måste kanske börja med en? ;)
Alexandra

#9 - Johanna

Ja, precis.. ;) Just nu är det fullt fokus på kriminalroman, men svårt att stoppa när idéerna kommer... Ska bli så spännande att följa din skrivprocess och sedan den färdiga boken såklart!

Svar: Vad roligt!! :)
Alexandra