Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Low hanging fruits
God kväll på er. Jag pratade med Linda igår, och vi kom in på det här med ekonomi och sälj, detta ständigt närvarande ämne. Hade jag kunnat trolla så hade ekonomin bara rullat på sådär automatiskt, och så hade vi i Mama Said fokuserat på kvalitet och att ha kul. Precis som nu egentligen, men med den stora skillnaden att det alltid ligger en press på mig när det kommer till försäljning och affärsutveckling. Och så är det väl säkert för alla, men nu tänkte jag ändå prata om vad mitt fokus är närmaste tiden.
Jag har ju dvarit borta fyra dagar från kontoret för att skriva på min bok, och såna saker är ju väldigt bra att kunna göra. Att ge ut en bok kommer ge vårt varumärke en bra skjuts så det är väl investerade timmar. Men det innebär också att jag är borta från kontoret och får göra annat som vanligtvis måste göras på kvällar och helger istället. Och det är ju fine så länge det är under korta perioder, men nu jäklar måste vi komma igång med sälj!
Och som alltid när jag funderar på vad jag ska fokusera på så inser jag, efter en stunds funderande, att jag definitivt ska fokusera på "low hanging fruits", det vill säga sånt som ligger nära till hands och som är enkelt att börja sälja direkt. 
Och i mitt fall så är det utbildningar och föreläsningar. Det är för det första väldigt konkret och lätt att sälja, eller nej jag ångrar mig där förresten - just föreläsningar har jag rätt dålig koll på hur man ska sälja in (Har ni förslag så hojta!)  - men utbildningar känns enkelt. Ni andra som är egenföretagare, eller ni allihop förresten - vad är era low hanging fruits?
 
#1 - Dixi Wonderland

Jag tycker det är så svårt att sälja sig själv till företag. Önskar faktiskt att jag hade någon som gjorde det åt mig men man får bita i det sura äpplet och göra sitt bästa :)

Svar: Ja visst är det det! Kikade in i din blogg och såg att du jobbar med bloggsamarbeten va? Kan du inte maila oss på hej@mamasaid.se Vi jobbar en hel del med influencers. Beskriv gärna din målgrupp och hur många unika besökare du har per vecka i såna fall :)
Alexandra