Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Idag ska jag skriva bok igen - dag fem
God morgon! Gäsp, idag är jag trött alltså. Natten var hemsk. Vid 02,30 väckte Mio mig och sa att han var låg. Jag brukar ju ha alarmet ställ på klockan tre men tur att han vaknade innan nu ju eftersom han var låg. Han vaknar vanligtvis inte av det, utan nu var det för att han var kissnödig. Hur som helst, detta innebar att jag var vaken 02,30-04,30. Ni vet när man precis hinner somna om ett par minuter och så ringer klockan. Precis så var det hela tiden under de där timmarna. Jag var nämligen tvungen att gå upp flera gånger och checka hans blodsocker. Jag FÖRSTÅR numera att man kan använda sömn, eller snarare bristen på sömn, som tortyrform.
Tänk om han kunde ha Freestyle libre - den där lilla knappen som man har på armen och som man kan checka blodsockret med på en sekund. Så mycket enklare det hade varit på nätterna då, även om jag hade varit tvungen att gå upp och kravla mig in till hans rum förstås. Men väl där hade det gått på en sekund. Men det funkar inte på grund av eksem.
Men hur som helst.... Idag är det dags att skriva bok igen! Jippi!
Jag ska bara ha ett möte på kontoret nu klockan åtta, och sen kör jag igång. Ja har inte bestämt mig än för vart jag ska sitta dock. Tanken är att jag idag ska renskriva och flytta om stycken och meningar så att så många kapitel som möjligt känns "perfekta" enligt mig själv.
Sen är det dags att få lite feedback från mina kollegor innan jag skickar in ett kapitel till några förlag.
Jag pratade med ett förlag i höstas men har inget kontrakt än, men nu är det dags tänker jag. Wish me good luck!
 
 
#1 - Dixi Wonderland

Vad är det för bok du skriver? Roman, självbiografi? :)

Svar: En bok om sociala medier. Kolla gärna i kategorin "Min första bok". Det ligger ett par inlägg där om hela processen. Jag har precis börjat, men har faktiskt kommit väldigt långt känner jag :)
Alexandra

#2 - Jenn - forever abroad

Lycka till <3

Svar: Tack snälla <3
Alexandra

#3 - Emily

Lycka till, ser fram emot att köpa och läsa boken!

Svar: Vad roligt! TACK :)
Alexandra

#4 - Emma

Lycka till! Otroligt att du har hunnit skriva så mycket på bara några dagar. Vilken superkraft :-)

Svar: Tack :) Men det är verkligen bara nerkladdat än så länge, och det finns ett par kapitel kvar att skriva.
Alexandra

#5 - Plan 3

Jag hade samma problem men det finns ett alternativ, du köper skin-prep som är en genomskinlig plastfilm i formen av en våtservett (ungefär som en spritservett som följer med Freestyle Libre) och spritar med denna plastfilm över området där sensorn ska sitta, låt torka ordentligt och sen skjuter man in sensorn över när det torkat och voilaa skyddas huden. Testa innan ni ger upp! För mig funkade det, jag fick stora köttsår av sensorn. Lycka till från en diabetiker sedan 30 år :)

Svar: Tack snälla för tipset <3 Men vi har faktiskt testat det. Och vi har även testat att ha andra plåster under, men inget funkar. Efter ett tag går tejpen igenom till huden ändå :(
Alexandra

#6 - Kathrine

Hej!
Jag vill bara säga att jag också fick ekesem av den men nu har en Dexcom istället som funkar mycket bättre! Man ser blodsockret konstant och larmar när man går för lågt. Ett litet tips bara.
Lycka till!

Svar: Vi provade faktiskt Dexcom-tejp för några veckor sen men det funkade inte heller. Ska till diabetesmottagningen den 28/2 och då ska jag fråga om den där nya grejen som man kan sätta innanför huden... :) Men tack för tips! ALLA tips emottages tacksamt <3
Alexandra