Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hur känns det att sitta på huk i 30 sekunder?
Hej på er denna söndag! Nu ska jag ge er världens, på ett sätt, enklaste övning. Enkel som i att det är omöjligt att inte förstå instruktionerna. Men så kan den, på ett annat sätt, vara jättesvår. Det kanske stramar i fötterna, ryggen eller i benen nånstans... men försök ändå. För mig stramar det lite i fötterna och lite i insida lår. Jag pratar om den mest naturliga övningen som finns:  ❇️ Att sitta på huk! ❇️ 
Testa att sitta på olika sätt, med benen axelbrett ibland och lite bredare... 
... med fötterna rakt fram eller vinklade utåt. Du kommer känna att det stramar på olika sätt när du varierar dig.
Eller så känner du ingenting alls, utan tycker att det här är hur easy peasy som helst. Grattis i såna fall! För det är egentligen den mest naturliga positionen i världen. Titta på barnen, de kan sitta så här hur länge som helst medan man själv låter som en väldigt gammal person när man har suttit ett tag och sen ska resa sig upp 😫 Då känns det både här och där. Och det betyder bara en sak: Jag borde sitta mer på huk!
Sitter ni på huk ibland? Här kan ni läsa  vad gott det gör för oss att sitta på huk. Testa att sitta i 30 sekuner - hur känns det?
 
#1 - Lillian

Vi hade det som en del i en tipspromenad på jobbet som handlade om hälsa och det var jättekul att läsa om hur bra och välgörande det är. Inga problem för mig dock.

Svar: Vad skönt! Fortsätt att göra det då så att du klarar det år efter år. Jag försöker göra det så ofta jag kommer på det :)
Alexandra

#2 - Ellie

Ja, jag tycker det är riktigt skönt :)

Svar: Vad härligt!! :)
Alexandra

#3 - Anna-Paula

Om fötterna är rakt fram så stramar det i benhinnorna för mig. Kändes som att jag var baktung och behövde kompensera för det. Men jag gillar att sitta så. Gött att höra att någonting man gör är välgörande.

Svar: För mig känns det mer i fötterna om jag sitter så... Ja du är ju faktiskt en huksittare!! Har till och med en bild från i somras när vi var uppe hos mormor tror jag :)
Alexandra