Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det här vill jag att ni ska säga på min begravning
God morgon på er! Nu hörni så vill jag att ni läser igenom det här och testar att göra en övning som kommer att förändra hela era liv. Ok, är ni på?
Först och främst så måste jag säga att jag inte är en person som gillar mörker. Tvärtom så hatar jag mörker (mörk musik, mörka filmer och så vidare) och har svårt för alltför mörka personer. Det är inte det att jag inte gillar dem, utan bara att jag har svårt för att umgås med dem som är alltför mörka eftersom jag tycker att det känns tungt. Så när jag först fick höra om den här "övningen" så tänkte jag "Aldrig i livet" eftersom jag hörde ordet begravning (död är ju rätt mörkt, eller hur?), men så valde jag att tänka bort det och istället bara fokusera på själva meningen med övningen. Och jag tycker att den är sååå himla bra.
Den är väldigt enkel: Besvara "Vad vill du att folk ska säga om dig på din begravning?"
Där får du nämligen svaret på hur du vill vara och hur du vill leva ditt liv. Så bra, eller hur?
Och det jag snabbt kunde konstatera var att jag INTE vill att folk ska säga: "Hon jobbade och slet som fan och kämpade för att få ihop tiden varje dag. Hennes liv gick mestadels ut på jobbet och barnen. HUR fick hon ihop det??" Jag vet att många hade sagt något i stil med det. Och jag förstår er. Men ändå... WHAT! Hur kunde det bli så här? Eller jo jag vet ju varför det är så här. Det ÄR svårt att låta livsnjutar-Alexandra (som jag definitivt har i mig!)  vara framme när jag faktiskt måste kämpa för att få ihop vardag, ekonomi och kvalitetstid med barnen när jag har ett heltidssjukt barn. Visst, jag hade kunnat vara hemma jämt och bara ta hand om Mio (Tanken har slagit mig många gånger eftersom jag vill vara hemma och ta hand om Mio mer) men jag MÅSTE ju också driva företaget framåt. Ja det där behöver jag inte gå in på, jag är säker på att ni förstår hur jag menar...
Ja ja, jag fick mig en tankeställare i alla fall, även om jag inte riktigt vet hur jag ska kunna förändra min situation just nu. För det fina är att, i de flesta fall, så kan de svaren du ger bara vara att ta tag i direkt eller hur?
För vem är det som styr ditt liv och vad du ska göra om inte du? Det är ingen annan som har bett dig jobba på ett tråkigt ställe, valt fel plats att bo på eller som har tvingat dig till att ha de vänner du har och så vidare. Ni förstår vad jag menar va? Det är bara DU som kan välja, eller hur? Jag tycker att det är så sjukt befriande att tänka så, och även om vissa saker kan vara svåra att förändra (som i mitt fall nu till exempel) så får jag väl utgå från det och göra det bästa av situationen. Jag måste kunna förändra nånting! Det finns nämligen så mycket annat jag skulle vilja att ni skulle säga om mig, än det jag skrev ovan, som jag faktiskt KAN förändra. Och det ÄVEN om situtationen är som den är nu. Jag får väl försöka anpassa mig helt enkelt. Inte en helt enkel nöt att knäcka, men det går, det är jag säker på. Jag måste bara fokusera på det jag VILL.
Men visst är det en bra övning? Är ni på?
Jag skrev faktiskt med penna och papper, vilket sker väääldigt sällan för mig, men det är lite mysigare att sitta i soffan och göra en sån här grej än att sitta framför datorn.
 
 
#1 - Ajli Müller

jag ska skriva detta i dagboken ikväll... det är verkligen jättebra :D

Svar: Visst är det! Jag kom på huuur mycket som helst :)
Alexandra