Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Back in business
God kväll! Idag har det som sagt varit en helt vanlig, om än väldigt mötesfylld, måndag. Dagen började jättemysigt. Jag, Anni och Amanda sågs vid åtta på kontoret för att förbereda för Sannas födelsedagsfrukost.
Ja för hon fyller ju år idag, vår fina Sanna. Anni och Amanda var så snälla och hade köpt och förberett allt i helgen så att jag slapp tänka på det när jag kom hem igår kväll. 
Vi hade köpt ansiktstrengöring och krämer till henne samt fixat surprisefrukost. Fast surprise och surprise, hon visste ju att vi skulle göra nåt så klart. 
Anni hade fixat partyhattar och allt...
... och när Sanna kom så körde vi igång firandet med frukost och "Vad har du gjort i helgen"-snacket.
Sen körde vi vårt vanliga veckomöte i raketfart... Det tar alltid flera timmar eftersom vi har många kunder att gå igenom, men idag rappade vi verkligen på eftersom vi var flera som hade möte klockan 11.
Och sen dess har dagen gått i ett. Jag har haft möte i princip varje heltimme. Jag har spelat in video med Torbjörn Tegnhammar som är moderat oppositionsråd här i Malmö, träffat Cecilia som startade Rescued fruits, varit och pratat med en skola där det är prat om att jag eventuellt ska utbilda inom sociala medier och sånt där som jag kan ni vet, träffat en potentiell kund som vi kanske ska göra en sociala medier-strategi samt videos för... ja och sen var dagen typ slut. Jag har knappt öppnat datorn. 
Och sen var det dags att köra hem och handla och fixa mat. Alvin gick hem själv från fritids idag, så jag slapp köra och hämta honom. Smidigt!
Nu på kvällen körde vi ett 15-minuterspass av läsning. Vi försöker få in det varje dag, men jag hade visst glömt det efter jullovet, och det är så himla lätt att bara råka slösa bort tiden på datorer, ipads och telefoner... Men nu kickar vi alltså igång det igen. Jag läser fortfarande den här, något flummiga och väldigt inspirerande, boken. 
Hur är det med er? Läser ni? Eller "råkar" ni också förlora tid i telefonerna?
#1 - Jennifer

LYSSNAR <3 Har lyssnat på böcker under ett år nu och gillar det verkligen. Skrev idag om 4 nyheter som jag är nyfiken på - och har precis börjat med Still me, som jag nämnde i en tidigare kommentar ;) Den är väldigt lätt att komma in i om man läst de tidigare två böckerna.

Svar: Jag lyssnar också ibland, men har kommit av mig lite pga poddar. Men ska ta upp det igen. Har alltid haft Storytel, men nu testar jag Nextory gratis i en månad. Ska kolla Still me! :)
Alexandra

#2 - Inne hos Ina

Håller på med Jan Guillous Brobyggarna. Har 60 sidor kvar och känner väl att det är nu handlingen tar fart (efter 570 sidor). Läser inte varje dag tyvärr men varje vecka!

#3 - Inne hos Ina

Håller på med Jan Guillous Brobyggarna. Har 60 sidor kvar och känner väl att det är nu handlingen tar fart (efter 570 sidor). Läser inte varje dag tyvärr men varje vecka!

Svar: Oj! Då är jag djupt imponerad över att du ens har läst den. Wow! :)
Alexandra

#4 - Ida

Vilken mysig dag! Vad tycker du om boken annars? Läsvärd? Jag har helt tappat läsningen den senaste veckan och istället fastnat lite för mycket i mobilen. Det här jäkla scrolladet på Facebook och instagram tar så himla mycket energi och fokus från saker man istället hade kunnat göra!

Svar: Haha... jag veeet! Jag är precis likadan, men jag ÄLSKAR den här boken. Jag tycker att den är så bra. Varning för flummigheten dock, men jag gillar det!
Alexandra

#5 - RW

Så skönt att det är som vanligt igen. Hoppas nu att det blir stabilt med Mio så att det inte blir fler skräckupplevelser. Även om jag ofta fastnar i mobilen läser jag alltid mycket. Just nu har jag avslutat Binas historia av Maja Lunde, en jättebra roman och fiffigt konstruerad men med litet dystra framtidstankar. Utan bin blir det inga växter och därmed ingen mat.

Svar: Vad skönt att ha läsrutiner, men vad sorglig bok det där lät som. Men kanske tänkvärd! Ja jag håller tummarna för att det håller sig stabilt nu! :)
Alexandra

#6 - Linda

Jag har infört rutinen att gå och lägga mig lite tidigare varje kväll för att läsa 20-30 minuter. Jag klämmer böcker i en rasande fart! Så nöjd med att ha infört detta på nytt, jag känner att läsning är oerhört givande för mig.

Svar: Åh vad mysigt! Jag tror att läsning ÄR väldigt givande för alla! Bra idé!
Alexandra

#7 - Anna-Maria

Smart att ha gemensam lästid! :) Jag ska försöka bli bättre på att prioritera in en stunds läsning på schemat. Det är ju egentligen så mysigt att krypa upp med en bok men det är alldeles för lätt att fastna med mobil/dator/iPad istället.

Svar: Ja visst är det det! Alvins lärare har satt som mål att de ska läsa en kvart om dagen, så det kommer därifrån. Men det är väldigt mysigt faktiskt, och bra att vi blir "tvingade" :)
Alexandra