Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En mysig födelsedag med Mio
Det har varit en mysig födelsedag och mamma-Mio-dag även om den mesta tiden tillbringades på sjukhuset. Eftersom vi hade två läkarbesök inbokade (ett på allergimottagningen och ett på diabetesmottagningen) så tog det sammanlagt flera timmar. Mios långtids-blodsocker (HBA1C) såg inte alls bra ut tyvärr, det var högre än vad det någonsin har varit, så nu kommer vi börja räkna kolhydrater. Det innebär att vi varje gång han ska äta, ska uppskatta hur många gram kolhydrater det är, så att vi lättare kan finjustera insulinet därefter. Och så blir det (ännu) mer kontroller nattetid, för jag misstänker att det är där han har haft höga blodsockernivåer. 
Hur som helst, dagen började med att jag och Alvin gick in och väckte Mio med sång och paket. Hela första "Vi gratuelerar" gick obemärkt förbi eftersom han inte vaknade... Haha... fail. Så jag fick skaka om honom samtidigt som vi körde om en gång till. 
Vi hade dukat fram hans favvisfrukost; melon, hallon, ostbullar och ProViva. Söta drycker är sånt som han normalt ALDRIG dricker eftersom det typ bara är socker och höjer blodsockret extremt mycket.
Han öppnade paket (och kuvert) mellan tuggorna... 
... och blev väldigt glad över alla kläder och pengar. Lite extra roligt var kortet från Alvin. Han hade lagt ner väldigt mycket tid och kärlek på det så det var så himla fint ❤️
Vi hade också blåst upp ballonger så klart. 
Vi tog en lååångfrukost eftersom Alvin sen skulle till tandläkaren och vi därmed inte behövde gå iväg lika tidigt som vanligt.
Vi hann också med en lunch på stan. Det är så himla mysigt när man är tillsammans så där utan stress.
Det är bra att ha såna dagar ibland när man inte har så många åtaganden, utan det största åtagandet bara är att vara närvarande.
Mio har haft lite upp och ner med huvudvärken hela dagen, och under eftermiddagen, när han ändå var ganska okej gick vi ut med Bruno - som blev fullkomligt galen (glad) av snön - och lekte. Eller vi stod mest och tittade på.

Och vek oss av skratt! Det finns inget bättre än att se sina barn gapskratta. Bruno var så lycklig över snön, och det gjorde Mio ännu lyckligare. Tänk vad djur kan göra för barn, och för människor överlag ❤️
Nu ska vi äta middag allihop här. Vi får se om han orkar gå iväg till Jensens (som är deras favvishak) eller om det blir mat här hemma. Det återstår att se. 
 
Igår hade jag webinar
Just det... Jag hade ju webinar igår (Ni som följer mig på Instagram kan ha sett min frustration när heeela min presentation som jag hade gjort färdigt kastades bort i helgen. Ja jag råkade själv göra det alltså!) där jag pratade om den nya Facebookalgoritmen och hur vi kan jobba anpassat efter den - och det gick jättebra!
Det här med webinar är bra grejer alltså. Jag älskar enkelheten i det, även om det rent tekniskt kan vara lite trixigt att komma igång första gången. Men väldigt bra grej som jag defintivt kommer att köra igen. Har ni förslag på ämne? Det är flera stycken som har bett om "Facebookannonsering" och "Hur man ska jobba på Instagram med tanke på algoritmen". Men finns det även annat? Kommer ni på nåt så får ni gärna säga till.
Jag använde mig av en tjänst som heter GoToMeeting, och det är gratis trial en vecka om man är max 10 personer. Så jag signade upp cirka fyra dagar innan, för att kunna ha gratisversionen... MEN så hade jag 13 anmälda så då fick jag betala ändå. Och det är rätt dyrt måste jag säga... 1300 kronor/ månad (!) så det vill ju till att man är regelbunden i sitt webinarande om det ska vara värt det. Priset på mitt webinar låg på 995:- så det blir ju i princip så att en person räknas bort bara, så det är ju lugnt.
Anledningen till att jag inte valde Google Hangout eller nån annan gratistjänst är för att det finns en hel del finesser som man VILL ha när det vankas webinar... 
Men jag tänkte att jag också ska dela med mig av en del av själva innehållet. Vill ni det? Jag tänkte göra ett inlägg som väldigt konkret och noggrant talar om vad den nya algoritmen innebär för företag. Är det intressant? 
 
 
Idag fyller mitt älskade lilla hjärta år ❤️
God morgon fina ni! Idag är det en stor dag, för idag fyller Mio, min älskade lilla kille, år! 14 år! Wow! Han är ju jättestor, men ändå så liten. Dels eftersom han är mitt barn (ja jag kallar dem båda fortfarande för bebisar ibland) och dels eftersom han inte har kunnat gå ut och uppleva tonåren riktigt. 
Älskade, finaste lilla födelsedagsgris ❤️
Jag är ledig idag eftersom Mio inte kan gå i skolan och eftersom han som sagt fyller år, men vi har lite åtaganden: två läkarbesök samt att han har hemundervisning i eftermiddag. Men vi kommer ha en fantastisk "mamma-Mio-dag" ändå. Mamma-Mio-dagar har vi haft då och då ända sen han var liten. De betydde ofta - då, när Alvin var liten och jag bodde med Jonas - att vi åkte in till stan, gick runt lite, åt lunch, gick lite till, fikade UTAN lillebror...
Småsyskon kan ju vara rätt störiga ibland 😂
... och så gjorde vi inte så mycket mer, men det är ju det här med NÄRVARON som barnen ÄLSKAR. När man liksom har satt en etikett på en dag. Det här är liksom VÅR dag och jag är 100% närvarande. Mysigt som tusan faktiskt. Och Mio älskar det. Men nu börjar vi först med ballonger, paket och frukost. 
Min älskade lilla unge... Han har alltid varit som jag - gått ALL IN i saker som har intresserat honom, och lärt sig allt om det. När han var liten var det traktorer, vägvältar och andra fordon som fascinerade honom. Han kunde sitta och titta på vägarbeten och byggen i timmar. 
Om ni vill gratulera Mio så gör det genom en kommentar här på Instagram eller Facebook! Wherever! 😍 Han brukar läsa i min blogg när jag har skrivit om honom och blir så glad över att ni är ett sånt stort, kärleksfullt gäng där ute.