Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Fem tips på hur man lyckas med Instagram Stories!
Jag körde ett frågerace om sociala medier på Instagram idag, och fick nästan bara frågor om Instagram. Älskade, älskade Instagram. Tänk att vi alla är så förtjusta i det. Ja jag med ju. Och idag låg det mycket fokus just på Instagram Stories, så jag tänker att vi ska prata om det nu.
Hur lyckas man med Instagram stories? Ja här kommer mina högst personliga tankar kring det. Ni får jättegärna flika in om ni tänker annorlunda. Eller bara ge era åsikter kring vad som är en bra Story.
Men hur som helst, så här tycker jag att man ska jobba för att vara intressant på Instagram stories:
  1. Låt följarna få följa med hela vägen. Inte bara se "före" och "efter", eller bara en bild eller videosnutt utan något sammanhang. Man vill liksom hänga med. Det finns en anledning till att vi tycker att det är så tillfredsställande att titta på när folk lagar mat, städar sina rum eller sminkar sig. Vi är liksom med.
  2. Posta bara en video från varje liten händelse. Jag har hört att många säger att man ska posta fler, och det är klart att om man är på ett event så är det ju toppen att posta ett par, tre videos, men det blir långtråkigt att titta på när jag joggar, eller när mitt barn dansar om jag postar mer än en video på det. Det är liksom samma sak. Så en video per "scen". Så försöker jag alltid tänka.
  3. Använd frågefunktionen och röstningsfunktionen med jämna mellanrum. Det är ett utmärkt sätt att faktiskt ha en tvåvägskommunikation med dina följare. Dessutom så tillför det dina stories mycket! Det är en kul grej för tittarna.
  4. Och på tal om tvåvägskommunikation - Svara för guds skull när folk pratar med dig. Jag tycker att det är sååå märkligt när jag skriver till någon på deras Stories och inte får svar. I flödet svarar de ju alltid. Vad är skillnaden? Algoritmerna gillar tvåvägskommunikation lika mycket som era följare, tänk på det. 
  5. Tänk storytelling! Det kan låta flummigt, men försök tänka att du ska berätta nånting för dina följare. Att det blir nån slags spänning eller i alla fall att de får en känsla av att de vill se mer. För storyn går framåt