Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Digitalisering av events
God kväll! En sak som vi ibland gör i Mama Said, är att vi "digitalieserar events". Det vill säga att vi skapar så mycket innehåll som vi bara kan från ett event, som vi sen kan använda. Dels för att vi ska samla på oss innehåll och dels för att vi ska låta eventet leva längre än bara de timmarna som det faktiskt pågår.
 Idag var jag och Amanda på Malmö Näringslivsgalas event och skapade en himlans massa innehåll. Det var dags att presentera årets finalister, och det skulle göras på PWC's kontor. Så vi gick dit och fotade med systemkameran så att vi kan ha de bilderna till senare, fotade med mobilen så att vi skulle kunna lägga upp bilder i deras flöde nu ikväll och filmade till Instagram stories så att vi kunde släppa nyheterna om de 21 finalisterna (Där gällde det att ha tungan rätt i mun och att jag och Amanda filmade varannan som presenterades, så att vi skulle få med allt).
De två och en halv timmar som vi var där formligen svischade iväg och jag hann inte riktigt prata med folk, vilket är lite synd. Men men... det får bli en annan gång. Det här med att sociala medier bara är nåt som man lite sådär enkelt kan fixa i förbifarten... skjuta lite från höften... det är långt ifrån sanningen.
Förutom att vi sprang som två galningar hela kvällen så hade vi även ett möte innan där vi gick igenom allt, skrev ner vilken typ av material som vi skulle ta fram och så vidare... och då hade Mandy redan gått in, igår, och börjat följa alla 21 finalister så att vi lätt skulle kunna tagga dem nu under kvällen.
Och anledningen till att vi inte kunde vara så sociala var för att vi var tvungna att dra oss undan lite för att hinna lägga ut alla Instagram stories som vi först satt och layoutade.
Sociala medier är något som tar tid men oj vad jag älskar det! Visst är det så att man tror att allt bara tar en kvart att lägga upp? Och så inser man att det går mycket, mycket längre tid. Känner ni igen det?