Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vem är du i Sociala medier?
Jag har funderat på en sak när det gäller hur vi agerar i sociala medier. Vissa kommenterar aldrig och har svårt för att ens ge ifrån sig en like. Varje grej man gör syns ju, jag vet inte om det är det man tänker på eller om man bara inte tycker att någonting är bra. Eller? Ni som aldrig lämnar avtryck på Instagram och Facebook (I bloggar är det lite annorlunda för där är steget större, det vet jag) vad är det som gör att ni kommenterar eller likear när ni väl gör det? Eller snarare - vad är det som gör att ni inte gör det?
Jag likear alla vänner. Typ alltid. Och det gör jag för att jag gillar dem, inte för att jag just värderar den bilden. Sen likear jag sånt som berör på ett eller annat sätt, snygga bilder, eller folk som jag vill ska finnas kvar i mitt flöde. Ja men jag skulle säga att jag är generös med likes - mest för att jag tycker att den som postar är generös som delar med sig. Typ. Jag ser ingen anledning att "snåla" eller vara "snobbig" i mitt likeande. Jag gillar att uppmuntra och gör mer än gärna det i form av ett dubbelklick. Det är ju så enkelt. Ja men ibland genom att kommentera också så klart. Men nog om mig nu, nu undrar jag: Vem är ni i sociala medier? Likear ni hej vilt eller är ni "snåla"? Likear ni alla era vänner oavsett bild? Kommenterar ni? Och... om ni är typen som nästan aldrig likear eller kommenterar - vad är det som hindrar er? Jag lägger ingen värdering i det utan undrar verkligen bara. Haha.... kul att jag ber er som inte brukar likea och kommentera att nu göra just det. 😂 
Jag och Anni har pratat en del om det här och hon tänker att det är en ålderssak... att folk i 25-årsåldern inte likear lika mycket, men jag tycker inte alls att det stämmer när jag tittar mig omkring i mitt nätverk. Vad tror ni?🤔
 
 
#1 - Michaela

Jag är 21år, snart 22. Jag trycker like och kommenterar på mina kompisar, helatiden! :D Men jag trycker även like om jag ser en bra bild, om det däremot är en bild som jag inte tycker var sådär himla fin på till ex instagram så kan jag avstå från att trycka like även om det är ett konto som jag följer dagligen :)

Svar: Ok tack, kul att höra!! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#2 - Rebecka Lindström

Intressant inlägg! Jag likear det mesta jag följer, ser det som ett stöd till det personen skapat. Ibland likear jag inte saker som jag egentligen tycker om när jag scrollar då jag upplever det "tar tid" att stanna upp och dubbelklicka med tummen. Hehe.. Ibland är det bara så skönt att scrolla typ.. Slappt kanske..

Svar: Haha... ja men det känner jag igen. Ibland är jag också lite lat🙈😊
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#3 - Dorotea Pettersson, Personal Planner

För mig går det i perioder har jag märkt men jag försöker att ta en runda på Instagram varje eftermiddag och ge likes till så många som möjligt. Jag har en lista över de jag vill vara mer noga att kommentera hos. Och så kommenterar jag när det är ngt som intresserar mig lite extra.

Svar: Bra grej att vara lite strukturerad 🙌😍
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#4 - Celine

Tycker nästan äldre likear ännu mer hihi!

Svar: Ja jag med... antingen äldre eller så tycker jag att det är blandat :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#5 - Mösstanten

Jag liknar jättemycket på Instagram. Men om någon lägger ut massor med bilder då står det mig upp i halsen så då får det vara. Om någon lägger ut något som jag tycker är helt fel, då liknar jag inte förstås. Men det händer inte ofta.

Svar: kul att höra! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#6 - Clara, Bossbloggen

Försöker like:a så mycket som möjligt av det folk en känner/följer lägger upp (om det är något som känns bra att like:a då obv). Tycker det är trevligt att göra det, lite som att nicka och säga "hej" när man möter någon på stan så man bekräftar att man har sett personen. Finns tiden kan man stanna upp och småprata (kommentera) lite. Men ja, det blir klart en del fönstershoppning vissa dagar 😄

Svar: Precis som jag! :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#7 - Ulrica

Lite sent svar ;) På Instagram likear jag en bild när jag gillar den. Det kan vara hos vem som. Kommenterar gör jag ibland när jag känner för det.
Jag brukar använda någon av symbolerna under ett inlägg på Facebook för att visa att jag läst det personen skriver. Kommenterar gör jag när jag känner för det.
I FB grupper är jag med och diskuterar när jag känner att ett ämne intresserar mig, beroende på vilken grupp det gäller, jag lämnar kommentar om en medlem skriver att hen inte mår bra eller behöver lite uppmuntrande råd (oftast i Tinnitus gruppen jag tillhör) eller om en medlem frågar något som jag kan svara på.

Svar: Kul att höra! Tack :)
Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

#8 - EN MÖLNBOBOS LIV

Jag är nog rätt bra på att likea, kommentarer på sociala medier är jag kanske lite snålare med.
Jag är 43 :-)