Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Nya rutiner
Hörni, jag har jag tjatat mycket om att jag inte vill hålla på som jag gjorde i våras (och typ alltid) när jag bara jobbade och jobbade och på nåt sätt ansåg att jag fick lov att schemalägga arbetstid när som helst på mitt dygn. Hur har det nu gått så här efter en och en halv vecka då? Jo men jag måste säga att det har gått alldeles strålande. Jag har grejer som ibland måste göras på helgen, men då gör jag det under de timmmar som det krävs, och sen är det bra. Slut. Kaputt. Inget mer jobb och framförallt inte bara för att... Så jag är så nöjd. Nu har det så klart hjälpt att jag har Johanna som hjälper mig men jag har också börjat med nya rutiner som jag verkligen avser att fortsätta med. Jag vet att det blir en större utmaning sen när allt drar igång ordentligt och barnen går i skolan och har aktiviteter och så vidare, men jag tänker att jag har större chans nu när jag faktiskt har börjat få in mina nya rutiner. Så här: 
Varje morgon går jag upp en halvtimme tidigare än vanligt, duschar och borstar tänderna och rullar sen ut yogamattan och tar fram min meditationsapp.
Just nu har jag både Headspace och Mindfulness men har inte riktigt hittat ett långvarigt program som jag gillar. 
Alla säger att Headspace är the shit, så när jag trillade över deras erbjudande där det var 40% billigare så passade jag på, men hittills har jag bara hittat meditationer där de pratar lite för lite och där de säger samma sak oavsett syfte. Ja det här är min högst personliga åsikt så klart. Men det finns säkert sånt som passar mig också. Jag är lite trött på att bara fokusera på mina andetag... haha... det måste väl finnas annat? 
Tänker att om jag väljer "Presentations" så vill jag ju att det liiite grann ska vara nåt annat, eller? Nu har jag faktiskt inte valt just "Presentations" så jag kanske inte ska säga nåt om just den... 🤔
I Mindfulness-appen har jag hittat några där de fokuserar mer på olika liknelser... typ att man har två resväskoer; en med problem som man går och tänker på och en med "the past". Och så ska man lämna de utanför sin dörr typ... Ja men ni fattar. Mer... konkreta på nåt sätt. Det gillar jag. Men så har de inte lika många meditationer i Mindfulnessappen så jag har liksom fastnat lite där.
Huuur som helst... tillbaka till morgonrutinerna nu då. Jag rullar ut mattan, kör ett meditationspass på 10-15 minuter och sen... tadaaa... så sätter jag mig och skriver! What? Kan knappt fatta det själv, men det gör jag alltså. Varje dag. Jag skriver 1-2 A5-sidor om exakt det som jag kommer på just där och då. Mitt tema för den här hösten, och för resten av livet (!), är ju reflektion - och att skriva ner saker på ett papper tvingar en att reflektera. Så bra. Jag älskar mina nya rutiner, och även om det bara tar 20-30 minuter så tror jag att det ger otroligt mycket för hela dagen. För hela livet. Haha, ja men ni hör ju, jag älskar mina nya rutiner och vill rekommendera er att testa. Det är verkligen investering i en själv!