Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Filminspelning och redigering för hela slanten
God kväll! Idag har jag och Johanna ägnat nästan hela dagen åt att spela in videos plus redigera dem i Final Cut. Det började med att vi intervjuade en kvinna i morse. Vi jobbar ju med Moderaterna, och i den här videon ställde vi frågor till henne från folk som inte är så intresserade av politik men som ändå har en röst att ge. Dagen började med utsläppt hår, så jag fick ett meddelande från Linda med frågan om vad det var frågan om. Jag måste ha mer utsläppt, det är bara det att det liksom inte blir nån frisyr av det. 
Haha... och innan Linda visste ordet av det så var ju håret uppsatt igen. Så klart. Så tråkigt. Ni får leta efter en tråkigare frisyrmänniska...
Inspelningen gick bra men som vanligt så tog det närmare en timme istället för de 10 minuter som jag hade trott. 
Sen skulle det klippas. Det är snabba ryck just nu. Vi har mååånga videos att spela in och klippa så det är bara att köra på i ett högt tempo. Jag lärde mig Final cut pro X, som vi klipper i, i julas när jag fick feeling och satt och nördade ner mig några dagar, men sen dess har jag inte jobbat i det så jag var minst sagt lite ringrostig. Och nybörjare i det verktyget ju. Men jag satte mig och skulle lära upp Johanna, min nya kollega, samtidigt som jag fräschade upp mina egna kunskaper och det gick till slut väldigt bra. Men oj vad man behöver tålamod när man håller på med sånt där. Jag vill gärna att det ska bli perfekt, i alla fall så perfekt som jag har kompetens till, och då ger jag mig inte förrän det blir så. Så vi satt och testade och testade och testade, och till slut så tack vare lite hjälp via Instagram... så fick vi till det. Yes!!
Nu har vi bara nio filmer till att klippa den här veckan. Och imorgon ska jag och Anni iväg till en annan kund och spela in en helt annan video. Och så kommer Elin och fotar.  Hon ska vara hos oss ett par timmar varje vecka och fota så att vi får hjälp med bilder. Det är särskilt bra nu när Mandy först är på semester och sen Anni. Men ni då hörni, hur är det med er?