Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En kväll på stan
Jag är så glad att jag ibland är smart nog att tänka "OM, jag skulle ändra mig..." I morse hade jag bestämt mig för att jag skulle vara hemma själv ikväll. Jag har inte varit ensam på... länge. Minns inte ens när. Men några veckor sen är det i alla fall och även om jag är en väldigt social person så gillar jag att få tid för mig själv. Därav mina tidiga morgnar.
Så i morse lutade det väldigt starkt åt att jag skulle åka hem efter jobbet och bara vara hemma. Men... för säkerhets skull så packade jag med en blus, lite rouge och annat smink i väskan. Och det var ju tur. För medan jag satt hos frisören (har varit där och fixat utväxten) och jobbade undan lite så fick jag en känsla av att "Det är klart som tusan att jag ska vara social ikväll! I alla fall en stund". Jag och Kristina hade snackat om att göra nåt men skulle höras under dagen. Så jag lät beslutet ligga i hennes händer. Som ni ser så blir det alltså en runda på stan.
Så jag tog min väska och gick och handlade tandborste, tandkräm och en nagelfil. Måste borsta tänderna för att liksom "börja om". Eller måste och måste, älskar i alla fall att göra det. Sen gick jag in på en toalett på stan (haha... fräscht, jag vet) och borstade tänderna...
... sminkade mig och bytte om till blus.
Kände mig genast lite fräschare.
Kom ut i ljuset och tänkte kolla hur resutlatet blev, hittade dock ingen spegel, men det går ju bra så länge man har en mobilkamera med sig.
Sen promenerade jag genom stan. Älskar att gå i mina gamla barndomshoods.
Gick en sväng inom Kicks också och provade en ansiktskräm 🙃
SEN var jag klar för att gå och sätta mig på Espresso House. Så nu sitter jag här och jobbar ett par timmar innan det är heeelg!
Vad gör ni? Och vad ska ni hitta på i helgen hörni? 😍
 

God morgon freeedag! Här är mina morgonrutiner!
God morgon! De senaste dagarna har jag gått på helspänn och liksom levt minut för minut eftersom Mio har varit, och är, dålig. Det har hela tiden legat "Ska vi åka in med honom?" i luften. Vi var faktiskt inne en sväng med honom igår men de ville inte röntga då (Don't ask!) utan ska höra av sig idag. Ja för de måste kolla shunten nu. Det är lite kluvet det där för man vill liksom inte röntga huvudet för ofta, och det kan man lugnt säga att de egentligen redan har gjort. 🙈Hur som helst - idag ska jag försöka koppla bort det där för ett dygn eftersom barnen ska hem till Jonas. Igår hade faktiskt jag och Mio en ensam kväll hemma. Alvin och Jonas var på fotboll, och sen så sov Alvin där. Mysigt även om det kändes jättetomt. Haha... det är lustigt det där att man saknar mer när bara ett barn är borta än när båda barnen är det. 
Hur som helst, min morgon började lika fantastiskt som vanligt. Ja för är det någonting som jag har fått till bra rutiner på så är det morgnarna. Älskar mina morgnar.
Jag går upp 05,20! Japp, det är tidigt, och därför går jag också och lägger mig tidigt. Jag gillar att kicka igång dagen tidigt, dels för att vara uppe innan alla andra och dels för att jag ska hinna med mina rutiner utan stress. 
Ibland vaknar jag av att den här lille killen - som har sin sovplats under sängen (Ja alltså det där har han valt helt själv) - har brett ut sig vid fotändan i min säng. Som alltså INTE är hans sovplats.
Jag börjar med att slänga på mig pyjamasbyxor, raggsockar och en hoodie för att ta med honom ut på den första (väldigt korta) morgonrundan. Så fort jag kommer in går jag och hämtar en kortisol-tablett och fyller ett glas vatten - och går in till Mio och ger den till honom i sömnen. Det är bra om han får den innan han sen ska vakna till liv nämligen. Han är så söt... Haha... varje morgon får jag förklara (han sover ju typ): Mio sätt dig upp! Ta den här tabletten som ligger i min hand. Här! Så! Ta den och stoppa den i munnen. I munnen Mio!! (För nånstans där på vägen glömmer han bort sig). Okej, och så tar du glaset här i handen. Drick nu vattnet Mio. Drick!! Innan tabletten smälter. Drick nu Mio! Haha... alltså ni skulle se mig, eller oss. Han är så förvirrad och jag har liksom lärt mig hur jag ska prata för att han ska förstå. Jag märker direkt om han är hög i sitt socker, får du slukar han hela glaset vatten. Fortfarande i sömnen. Man blir väldigt törstig när blodet är fullt med socker. Om inte så tar han bara en klunk och lägger sen ner huvudet på kudden igen.
Hur som helst, sen tar jag en dusch och landar på yogamattan och kör ett meditationspass med hjälp av Mindfulness-appen. Ibland 5 minuter, ibland 15. Mer orkar jag inte.
Vet ni vad som är så sjukt? Nästan varje gång som jag rullar ut mattan (som förresten inte alls är en yogamatta utan en gammal träningsmatta från Casall) så går Bruno dit och gör "downward dog" och rullar runt lite. Hur sjukt!!?
Nä, jag har vanligtvis inte träningskläder på mig (det här är en bild från helgen) - bara om jag ska köra yoga också - utan pyjamasbyxor och raggsockar. 
Och så fortsätter jag med mina skrivrutiner. Skriver nånting varje morgon, och har sista veckan lagt till Mios mående. Jag har köpt en dagbok bara för det och skriver kort om gårdagens mående varje dag. Så bra!
Sen sminkar jag mig och gör mig klar. Jag bestämmer mig ofta på typ tre minuter vad jag ska ha på mig. Kanske borde lägga lite mer tid på det känner jag ibland. Man älskar ju att känna sig fin så varför inte? 
Klockan 06,30 väcker jag barnen, och då äter vi frukost i lugn och ro. Nästan varje morgon frågar Mio "Har jag fått kortisoltabletten idag?" Efter frukosten slänger vi oss allihop i soffan och kollar en halvtimme på Nyhetsmorgon. Det är så mysigt att få det lugnet tillsammans innan vi ska iväg till våra olika åtaganden. Runt kvart i åtta sticker jag hemifrån för att påbörja fas två av dagen - jobbet! 
Hur ser era morgonrutiner ut?
 
Sista gången vi hanterade ekonomin manuellt
Nu när jag har Johanna bredvid mig, som delvis gör mina vanliga uppgifter, så ser jag hur lång tid saker faktiskt tar. Hon jobbar ju ändå heltid och har inga stunder på dagen där hon sitter och rullar tummarna. Nu de senaste dagarna har hon sammanställt ekonomin för juli och augusti och det är ett jäkla letande bland alla onlinetjänster där man ska hitta kvitton, kopiera en massa papper, skriva vad kvittona avser, häfta fast dem på papper, skriva ut och så vidare och så vidare.
Det är måååånga timmars jobb. Jag tänkte att juli och augusti skulle gå supersnabbt eftersom det bara var två månader (istället för tre) men det är ju fortfarande de där onlinetjänsterna som ska loggas in på en och en... Puh! Det finns inget riktigt enkelt sätt att göra det där på märker jag... En tjänst drar pengar den 6:e i månaden, en annan den 15:e och en tredje den 22:a... ja men ni fattar... Och så måste man alltså logga in på alla en och en - för de flesta mailar inte ut kvitton utan man måste gå in på deras sajter och hitta dem.
Så det innebär att vi måste logga in på mitt, Amandas, Annis, Sannas... och ja helt enkelt ALLAS Dropboxkonton. Och Dropbox är bara ett exempel. Vi faktureras av Facebook, Adobe, Google, Agorapulse med mååånga flera. Nä, vi måste helt enkelt hitta ett bättre sätt... 
Från och med 1 september så kommer det här som sagt att förändras, för då börjar vi nämligen jobba med Wint istället. Då är tanken att det ska bli mindre jobb för mig samtidigt som jag kommer tvingas ha bättre daglig koll eftersom kvittona ska skickas in, digitalt, efter hand. Jag kommer alltså att fota alla kvitton direkt när jag har handlat nåt. Så nu ska Johanna göra en kalender så att vi får en översikt över vilka dagar olika saker dras. Det kan bli spännande... Haha... men så fort det är på plats så kommer det kännas så skönt. Sen, vad jag förstår, så behöver jag inte göra mycket mer. Bokslut och hela grejen är inkluderat i den månatliga avgiften. Ja men det här blir bra! Tror jag. Jag är kräsen, eftersom jag inte gillar ekonomi, så jag lovar att komma med min 100 % ärliga och väldigt kritiska bedömning sen. 
Igår var i alla fall sista gången som vi stod så här och slet oss i håret över allt som skulle fixas... Härlig känsla ändå :)
Det krävs nästan en ceremoni. Ett firande 🙌😊