Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Nu är det slut va?
God morgon! Den här sommaren hörni! Ja men jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Den har ju varit heeelt magisk. Tack för att vi fick det här fantastiska vädret 🙏🏽☀️Allting blir så mycket enklare, gladare och mer socialt när det är så varmt och så fint väder som det har varit och jag vet inte hur många kvällsdopp Alvin och jag har tagit. Typ varenda kväll hela sommaren tror jag. Och det är det jag ska komma till nu... resor, roliga nöjesparker, dyra utflykter... you name it, det betyder ingenting om man jämför med att umgås. Och på något sätt så blir det så mycket lättare att umgås och hitta på saker med folk när det är fint väder. Spelplanen blir liksom så mycket större, eller hur? Och är det något jag har gjort i sommar så är det att kvalitetshänga med barnen, vilket jag är så otroligt glad över. De har, för första gången ever tror jag, upplevelsen av att jag har varit ledig med dem lääänge. Utan att "jag måste bara" var och varannan dag. Vilken lycka va? Ja alltså för mig som har haft lite svårt med det där work-life-balance så har det varit en enorm lycka. Tänk att jag äntligen fick till det! Och jag brinner precis lika mycket för mitt jobb som vanligt, jag älskar att hugga tag i saker på morgnarna och jag kan längta tills jag ska jobba, men jag njuter också av att inte jobba. Det går att kombinera stor drivkraft och entreprenörskap med ledig tid, det har jag insett. Och det blir ju bara ännu bättre när man hittar den där balansen, det är det som är så fint.
Haha... Alvin har inte släppt kvällsbadandet utan tjatade till sig det även igår kväll när det var 13 grader ute. Jaja, visst kan han få bada... Brrr...
Men nu känner jag att det väl är slut på sommaren va? Det känns höstigt på något sätt även om det är varmt ute, och hösten innebär ju nån slags nystart för mig. Jag ääälskar hösten och när hela Sverige vaknar ur sin dvala igen. Visst är det härligt? Nu kickar vi igång hösten och jobbet, ok?
 
Räkna timmar som konsulter
Ni andra som jobbar som konsulter... hur gör ni med räknandet av timmar? Jag kan inte riktigt släppa den tråden eftersom jag märker att vi hela tiden underestimerar vår tid. Vi säger att vi tar 1000:- + moms i timmen men i själva verket så gör vi ju inte det eftersom vi ofta jobbar fler timmar än vi tar betalt för. Vi vill gärna vara transparenta med våra priser och vill alltid att kunden ska känna sig nöjd och få ut så mycket som möjligt, men samtidigt så får vi ju inte vara för snälla heller, utan ge verkliga priser. Säger vi att ett projekt kostar 1000:- i timmen och estimerar det till 20 timmar så blir det ju bara 500:- i timmen om vi istället jobbar 40 timmar. Ja men ni fattar. Enkel matematik. Och som det är nu så dokumenterar vi allt i excel, och räknar timmar där, och jag är egentligen emot att ha för mycket administration när vi är så små... så det kanske är excel vi ska fortsätta med ett tag till? Eller finns det ett värde att börja logga det här i nåt onlineverktyg tror ni? Eller handlar det mer om att vi måste bli duktigare på att estimera tiden? Eller... borde vi ta lite högre pris om vi ger fastpriser och istället säga "cirka" men ta det riktiga antalet timmar när vi vet hur lång tid det tar? 
Tja... det här funderar vi på just nu... Har ni några tips så hit us!
 
 
Ständigt i väskan den här sommaren
För ett tag sen la jag äntligen av mig mitt iPhonefodral som jag även kunde ha mina kreditkort i. Jag tycker att det är sååå smidigt att ha ett sånt men samtidigt sååå fult. Så jag bestämde mig för ett tag sen att dumpa de där ful-fodralen och istället börja använda enkla, lite snyggare fodral. Men så var det ju det där med korten... vart skulle jag då ha dem? Jag tänkte att jag måste hitta en riktigt liten, och sådär alldeles perfekt, plånbok som jag kan hålla i en hand tillsammans med telefonen. Och det gjorde jag - på midsommarafton på Arket i Köpenhamn. Toppen ju, eller hur? VILL NI VETA HUR MÅNGA GÅNGER JAG HAR GJORT MISSTAGET ATT GÅ IVÄG UTAN PLÅNBOK? Ja men i somras, när vi var i Stockholms skärgård, så körde vi hela vägen in till Norrtälje utan plånbok. Dryyygt! Och jag verkar inte vänja mig, för idag gjorde jag precis samma sak, även om jag inte hann så långt. Puh! Men jag älskar min plånbok och jag älskar mitt fodral. Och det jag inte har tänkt på är att mina favvissolbrillor för i sommar är de här från H&M (typ 29,50:-) som har exakt samma dassiga rosa färg som fodralet. Jag har flera RayBan's som ju är mycket bättre för ögonen men Nope! Det var tydligen de här jag skulle ha. Och min cykel är faktiskt också i den där rosa färgen. Ja men man skulle väl kunna säga att det var sommaren 2018's färg för min del. För de här prylarna har jag haft med mig varje dag, vart jag än har gått. Ja förutom de gånger jag har glömt plånboken då.
Btw, finns det inga fina iPhonefodral där man även kan ha korten i? Vet ni? 🤔