Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vikten av att vara genuin i sociala medier
Nu ska vi prata lite om det som blev sagt på Internet i fokus igår. Ja alltså jag ska inte gå igenom varje talare utan mer prata kring en sak som nästan ALLA tog upp: Vikten av att vara genuin när vi kommunicerar i sociala medier. Det är så OTROLIGT viktigt att vi låter det här smälta in och att vi inte bara ser det som ett ord. Genuinitet är ett starkt ord, i positiv bemärkelse, som innehåller så mycket som är bra.
Höjden av genuinitet ser vi hos bebisar, så om vi någonsin är osäkra på vad som är genuint så kan vi titta på de där underbara små liven. Här sitter jag och försöker övertala lilla A om att han ska hänga med oss varje dag. Han är den gosigaste lille bebisen ni kan tänka er ❤️ Jag har inte pratat med Sanna om ifall jag får outa namnet (som nu verkar vara bestämt) eller hans urgulliga lilla face, så ni får hålla tillgodo med den här lilla bollen så länge.
Hur som helst... nu fastnade jag visst i bebissnacket här. Visste ni förresten att jag ÄLSKAR bebissnack, bebisgråt, blöjbyten, bajssnack och ALLT som har med bebisar att göra?
Men nu SKA jag ta det här vidare och lämna bebisssnacket för en stund.. Sorry... Om vi är genuina i vår kommunikation så lyckas vi oftast. Det är därför det är så att ju nördigare vi är, desto större engagemang blir det på till exempel Facebooksidan. Är det nördigt så behöver man liksom inte fundera över "engagerande frågor" och "hur gör vi för att folk ska kommentera?" utan det flyger ofta av sig själv. Jag brukar ha Röda stjärnan som exempel på mina utbildningar. Där samlas en massa människor som har ett väldigt tydligt intresse - airsoft bland annat (Fråga mig inte om detaljer för jag har iiiingen aning) - och det gör att det blir genuint. Förstår ni hur jag menar? Då är det liksom "på riktigt" och inte "Vi måste hitta nåt som engagerar". Kolla det här inlägget till exempel. Skulle vi skrivit något liknande på Mama Said så hade vi inte alls fått högt engagemang.
Så det jag vill komma till, och som också var en av de grejerna som vi pratade om på vår halvdagsworkshop idag, är att vi måste hitta tillbaka till den genuina tonen. 
Kanske bli lite mer personliga och mindre formella. Prata MED människorna som följer våra företagskonton istället för att "POSTA ett inlägg". Tänk efter hur det är i Facebookgrupper (där engagemanget ofta är enormt). Där krystar vi inte fram varken "en engagerande fråga" eller en snygg bild, utan vi PRATAR med varandra. Jag tror att det är det vi ska göra om vi ska lyckas på Facebook, och i de andra kanalerna med för den delen. Jag tar Facebook som exempel eftersom de nyss tydligt har gått ut med att det har gjorts vissa betydande förändringar i algoritmen.