Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Vår helg på Gothia Towers
God morgon! Är ni mätta? Har ni ätit mycket påskmat? Vi har ju inte gjort det i år eftersom vi valde att åka iväg istället. Anledningen till att vi tycker att det är så mysigt att åka iväg är för att vi umgås på ett helt annat sätt än vi gör hemma.
Där städar och fixar jag, sticker iväg och tränar, sitter lite vid datorn, plockar undan, går med sopor... ja men ni känner säkert igen det. Och barnen har nån slags magnet mot sina datorer och telefoner. Och på en hel helg så är det klart att det blir en del av den varan. Men så fort vi är borta så gör vi ingenting av det där, utan umgås istället. Inga telefoner, inga datorer och ingen matlagning. Och det finns inget som barn älskar så mycket som att ha tid med sina föräldrar. Det behövs liksom inga tivolin och djurparker OM vi vuxna bara är närvarande. Och nej, jag är inte det hela tiden i vanliga fall, det är fasiken inte lätt att vara det om man ska hinna med allt annat. Men här, när vi är iväg - DÅ har vi kvalitetstid. Och det är så himla mysigt!
Hotellet då, Gothia Towers... jo men vi har bott här en gång tidigare och vi valde ju att komma tillbaka så vi gillar det absolut. Det är ett stort hotell där det går att springa omkring - om det nu är så att man råkar ha spring i benen - utan att störa folk. Vi träffade min kusin med familj, och vi alla är väldigt förälskade i lille Oscar. Och man känner liksom inte att man stör folk även om man busar lite. 
Alla utrymmen är nämligen gigantiska så man är inte så nära inpå folk om man inte vill. Långa korridorer och många hotellrum fördelat mellan tre höga torn. I lobbyn finns en lekhörna för de mindre barnen och så ett shuffleboard, ett pingisbord och ett Wii-spel - det är med andra ord barnvänligt, men inte på ett sätt så att man inte kan åka hit som två vuxna, det passar också.
Frukosten är som en vanlig hotellfrukost med allt vad det innebär. Själva frukostmatsalen är mycket mysigare nu (de har renoverat den) än vad den var tidigare. Innan kändes det väldigt mycket "matsal", men nu är det alltså trevligare där. Även den är gigantisk.
Vi gillar Gothia Towers! Det enda lilla minuset är att det inte ligger mitt i centrum. Jag tror att det är ca. 2 kilometer in till centrum så det är ju inte långt, men jag gillar att ha allt nära. Nu spelar det ju ingen roll eftersom vi har bilen med och eftersom det inte är några vinmiddagar på kvällarna. Och utsikten är ju magisk! Vi älskar att stå där i fönstret och titta ut över Liseberg. 
Speciellt om man bor så att man ser pariserhjulet, det är nämligen upplyst på kvällarna - och är något som barnen älskar att ligga och titta på. 
Och hissen som har fönster ut mot omgivningarna - den är en aktivitet i sig. 
Ja men jag skulle absolut rekommendera Gothia Towers - speciellt om man gillar stora hotell. Ska man ha ett mer mysigt hotell ska man nog välja någonting annat. 
Idag ska vi njuta av en lång frukost igen, och sen åka ner mot Kungsbacka och Freeport outlet som Mio gärna vill besöka. Och så ska vi äta lunch med min kusin + familj igen. Mysigt! Sen drar vi ner mot Malmö igen. Vad gör ni idag? Visst är det skönt med långhelg 😍